Belgia. Metodă aparte a două românce de a sparge locuințe: „Vrem o pedeapsă mică, să ne întoarcem în România“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Două românce riscă 40 de luni de închisoare pentru un total de zece jafuri eficiente și patru tentative de efracție pe teritoriul Belgiei.

Serviciul public în Mechelen a cerut o pedeapsă de patruzeci de luni de închisoare pentru două românce. Potrivit parchetului public, cele două sunt judecate pentru un total de paisprezece fapte. O parte din acuzați au fost contestate de apărare.

După ce poliția Mechelen-Willebroek a verificat un vehicul suspect în Willebroek, oamenii legii au constat că mașina cu plăcuțe numerice germane a fost implicată într-o anchetă asupra unei grupări infracționale specializate în comiterea de jafuri. Autoturismul a fost identificat, cu ajutorul camerelor de luat vederi din regiune, la diverse furturi din case. Astfel, femeile au fost duse la secția de poliție, iar parchetul a demarat o anchetă judiciară.

Ele ar putea fi, de asemenea, legate fizic de locurile de efracție prin intermediul unei anchete telefonice. „Autorii au folosit, de asemenea, același modus operandi. De exemplu, au sunat mai întâi la sonerie pentru a verifica dacă este cineva în locuință, apoi aruncau o piatră printr-o fereastră", a declarat procurorul în instanță. Acesta a anchetat româncele pentru un total de zece jafuri eficiente și patru tentative de efracție, potrivit hln.be.

"În ciuda cazierului lor penal, este nevoie de pedepse severe", a concluzionat procurorul. Urmărirea penală a cerut o pedeapsă de patruzeci de luni și o amendă de până la 2.400 de euro. Unele dintre victime s-au constituit parte civilă. Cele două femei și-au cerut scuze din închisoare pentru acțiunile lor. „Ne pare rău”, au concluzionat femeile. „Nu vom mai face acest lucru în viitor. Vă rugăm să ne dați o pedeapsă ușoară, ca să putem pleca acasă, în România“, au mai spus femeile. Verdictul în cazul lor va fi dictat pe 11 mai.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel