Belgia. Contractele de muncă se modifică. Angajaţii vor primi învoiri speciale

Andreea Cosma |
Data publicării:

Vicepremierul şi ministrul belgian al economiei, Pierre-Yves Dermagne, va propune săptămâna aceasta patronatului şi sindicatelor posibilitatea de a modifica contractul de muncă, astfel încât angajaţii să beneficieze de o învoire specială de jumătate de zi dacă vor să meargă să se vaccineze, relatează EFE.

"Propunerea pe care o fac agenţilor sociali este de a modifica legea de angajare pentru ca cei care vor să se vaccineze să beneficieze de o învoire de jumătate de zi, aşa cum se prevede în caz de boală, căsătorie sau deces al unei rude" , a declarat Dermagne, într-un interviu acordat în weekend postului de televiziune RTL.

Ministrul belgian a declarat că, "având în vedere împrejurările, trebuie să eliminăm toate piedicile din calea vaccinării", subliniind că "oamenii nu trebuie să piardă bani pentru a merge să se vaccineze".

"Este important pentru ansamblul populaţiei, dar şi pentru cei din câmpul muncii (...) ca toate companiile să garanteze ca personalul lor să se vaccineze cât mai repede", a comentat Pierre-Yves Dermagne.

Belgia a lansat campania de vaccinare în data de 28 decembrie şi, asemeni celorlalte ţări din Uniunea Europeană, acordă prioritate persoanelor din reşedinţele pentru bătrâni şi personalului sanitar, înainte de a extinde campania restului populaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel