Belarus. A treia victimă în urma protestelor violente de la Minsk. Un manifestant rănit de glonţ a murit la spital

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un bărbat din Belarus rănit de glonţ în timpul unei manifestaţii împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, reprimată violent de poliţia antirevoltă, a murit miercuri la spital, au informat rudele sale, citate de site-ul de ştiri tut.by. Cu toate acestea, decesul nu a fost confirmat oficial, scrie AFP.

Acesta ar fi al treilea deces de la începutul protestelor împotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 9 august, contestate de opoziţie şi care s-au soldat, de asemenea, cu zeci de răniţi şi au dus la 6.700 de arestări.

Potrivit presei din Belarus, Ghennadi Şutov, în vârstă de 43 de ani, a murit într-un spital militar din Minsk, după ce a fost rănit la cap în timpul manifestaţiei din 11 august, la Brest, oraş din vestul ţării. Dar nici autorităţile din Belarus şi nici spitalul militar din Minsk nu au dorit să confirme acest deces.

Poliţia a recunoscut pe 12 august că a tras cu muniţie reală cu o zi înainte împotriva manifestanţilor "agresivi" şi înarmaţi, potrivit ei, cu bare metalice, la Brest, rănind unul dintre ei.

Rudele lui Gennadi Şutov au declarat, la rândul lor, presei că acesta nu a fost deloc "agresiv", ci mergea pur şi simplu pe stradă când a fost împuşcat de pe acoperişul unei clădiri.

Situaţia din Belarus va face obiectul unui summit extraordinar al UE miercuri, la care se aşteaptă o extindere la alţi oficiali belaruşi a sancţiunilor luate deja săptămâna trecută după reprimarea protestelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel