BBC: O pacientă declarată decedată la azil a fost găsită în viață luptându-se să respire la morgă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Doliu în Italia pentru Ela, o româncă de 47 de ani, mamă a patru băieți
Doliu în Italia pentru Ela, o româncă de 47 de ani, mamă a patru băieți

Întâmplarea șocantă a zilei vine din SUA, acolo unde o femeie a fost declarată în mod eronat decedată. 

Un azil de bătrâni din Iowa a fost amendat cu 10.000 de dolari, după ce o pacientă care suferea de demenţă a fost declarată decedată din greşeală. Femeia în vârstă de 66 de ani a fost mutată la o casă de pompe funebre, însă a fost descoperită mai târziu de către angajaţii de acolo luptându-se să respire, într-un sac pentru cadavre.

Un raport oficial a stabilit că o asistentă a declarat-o în mod eronat decedată pe femeie, după ce nu a reuşit să îi detecteze pulsul folosind un stetoscop. Femeia a murit două zile mai târziu, relatează BBC, citat de RADOR. 

Femeia în vârstă de 66 de ani se afla la Centrul de îngrijire specială Glen Oaks Alzheimer din decembrie 2021, înainte de a se muta într-o altă unitate medicală, arată un raport publicat miercuri de Departamentul de Inspecții  din Iowa.

Cum a fost femeia declarată moartă

 

De-a lungul ultimelor zile, membrii personalului au observat că starea de sănătate a femeii s-a deteriorat. Aceasta a fost declarată moartă, iar angajații au motivat că au ajuns la această concluzie pentru că „femeia avea gura deschisă, ochii ei erau ațintiți și nu se auzeau zgomote de respirație. Acest lucru a fost notat și în raport. 

S-a chemat o firmă de pompe funebre și a fost alertată familia femeii. La ora 19:38, au sosit angajații de la pompe funebre, iar o asistentă medicală a pus corpul femeii într-o pungă pentru cadavre și a închis-o cu fermoar. Toți au spus că nu există semne de viață, se arată în raport.

În jurul orei 20:26. la casa de pompe funebre, un membru al personalului a deschis fermoarul și a văzut pieptul femeii mișcându-se și icnind după aer. Casa de pompe funebre a sunat la numărul de urgențe și la spitalul de la care plecase. Când au sosit cei de la personalul medical, au putut să măsoare pulsul și respirația. Femeia a reușit să mai trăiască doar două zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel