Scandal între parlamentari pe legea pentru mărirea propriilor salarii. Simion a stins lumina în timpul ședinței

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Bătaie și scandal între parlamentari pentru majorarea propriilor salarii. Simion le-a stins, la propriu, lumina - VIDEO / Foto: Captură video youtube
Bătaie și scandal între parlamentari pentru majorarea propriilor salarii. Simion le-a stins, la propriu, lumina - VIDEO / Foto: Captură video youtube

A fost scandal azi la ședință comisiei de Muncă din Camera Deputaților. George Simion a stins lumina în timpul ședinței. De aici a pornit un adevărat scandal în comisie, parlamentarii find la un pas de bătaie. 

La Camera Deputaților s-a ținut astăzi, 27 septembrie, o dezbatere despre ordonanța care presupune majorarea indemnizațiile parlamentarilor și primarilor. În urma acesteia spiritele s-au încins între parlamentarii AUR și PSD, mai exact între George Simion şi Gabriel Zetea.

 

Simion spune nu este de acord cu majorarea salariilor parlamentarilor. Totuși câțiva parlamentari AUR au votat-o

 

„Nu, peste cadavrul meu. Camera Deputaților este for decizional, acolo se decide. Asta este o atenționare, peste cadavrul meu, toleranță zero, nu acceptăm așa ceva. Nu putem face una și predica alta. Nu, nu în numele meu și nu în numele AUR. La revedere!”, a reacționat George Simion pe pagina sa personală de Facebook.

Simion a continua show-ul și a stins lumina în camera unde se ţinea şedinţa, spunându-le să facă economie, conform Digi24.

 

Scandal și „spectacol de lumini” în Camera Deputaților

 

Preşedintele de şedinţă, Adrian Solomon, a rugat un membru participant la comisie să aprindă din nou lumina, punctând că "Domnul Simion se crede la grădiniţă". 

 

Iată mai jos dialogurile aprinse din şedinţă: 

 

Claudiu Năsui: De ce vorbiţi despre nişte categorii anume şi nu despre toată lumea? De ce doar primarii? Nu am auzit, de când a început această discuţie, de ce a trebuit să creşteţi doar la primari. România a fost scandalizată, pe bună dreptate, de faptul că ne creştem singuri salariile, dar acelaşi lucru se aplică şi la primari. De ce să creştem numai primarilor? Haideţi să facem politici care să ducă la creşteri pentru toţi românii. Pentru că criza aceasta nu e doar pentru primari şi ştiţi şi dvs lucrul acesta. Nu mai faceţi legi care să afecteze doar electoratul dvs, doar activul de partid şi numai vectorii dvs electorali. 

George Simion a luat un microfon de pe masă şi a menţionat că ţine locul lui Antonio Andruşceac, dar Adrian Solomon, preşedintele de şedinţă, i-a tăiat sunetul şi i-a spus că acest lucru trebuie trecut şi pe hârtie, înainte de a-l compara cu Giorgia Meloni, liderul Fratelli d'Italia, partidul care a câştigat alegerile din Italia. 

"Domnule Simeleone, daţi-mi şi mie... Păi dacă faci ca aia din Italia, aşa eşti! Dă-mi hârtie că înlocuieşti pe cineva, te rog frumos. Dacă zbieri ca aia de acolo, ca aia eşti. Te rog frumos. A înţeles lumea de lunea trecută că nu susţii amendamentul ăsta, de când răgeai prima oară", a spus Solomon, moment în care George Simion a răbufnit şi a mers ameninţător spre preşedintele de şedinţă. 

George Simion: Răgeam? 

Adrian Solomon: Da, asta faci. 

George Simion: Răgeam? 

Adrian Solomon: Da! 

 

Scoaterea parlamentarilor de pe lista creşterilor salariale a trecut, însă, cu 25 de voturi pentru în comisie, mai arată sursa citată. Astfel, salariile vor fi crescute doar pentru aleşii locali. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel