Băsescu, despre negocierile dintre ALDE și Pro România: „E un joc personal al lui Tăriceanu. Guvernul Dăncilă rămâne până în 2020”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură B1 TV
Sursa foto: captură B1 TV

Traian Băsescu a comentat în această seară, la B1 TV, informațiile potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu, liderul partidului de guvernământ ALDE, ar schimba taberele, pentru o alianță cu formațiunea din opoziție condusă de Victor Ponta, Pro România.

Fostul președinte consideră că o astfel de mutare reprezintă un joc politic de-al lui Tăriceanu, care nu va fi totuși unanim acceptat în formațiunea lui Ponta, oferindu-l drept potențial dizident pe fostul premier Mihai Tudose, „unul din greii" din partid.

Citește și Întâlnire de URGENȚĂ Dăncilă-Tăriceanu după anunțul alianței ALDE-Pro România

„E un joc personal al lui Tăriceanu. Eu sunt convins că Tudose, spre exemplu, care e unul din greii din partidul lui Ponta nu acceptă. De fapt, jocul lui Tăriceanu este să amenințe că-i lasă fără majoritate", a spus Traian Băsescu, în emisiunea moderată de Tudor Mușat.

Actualul europarlamentar PMP consideră că, indiferent care va fi deznodământul negocierilor, Guvernul Dăncilă va rămâne la putere până în anul 2020, chiar și cu susținere minoritară în Parlament.

Citește și Varujan Vosganian, ANUNȚUL SERII: Șansele ca ALDE să rămână la guvernare sunt MINIME. Depind de anumite CONDIȚII

„Numai că, în momentul de față, Guvernul Dăncilă rămâne până în 2020 și dacă va fi minoritar. De ce? Pentru că nimeni vrea să intre la guvernare când mai este un an până la alegerile legislative. Ca să îndrepți ce au stricat acești oameni, în patru ani de guvernare, îți trebuie cel puțin un ciclu electoral complet. Deci, și minoritar, Guvernul Dăncilă rămâne la putere", a afirmat Traian Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel