Bărbat, condamnat la închisoare în Italia pentru că i-a impus soției să facă economie în casă: "Era obsedat să nu cheltuiască"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Bătaie la un botez de români din Italia: Ringul de dans s-a transformat într-un ring de box, iar un invitat a ajuns la spital
Bătaie la un botez de români din Italia: Ringul de dans s-a transformat într-un ring de box, iar un invitat a ajuns la spital

Un bărbat a fost condamnat la închisoare în Italia pentru că i-a impus soției să facă economii drastice în casă, deși aveau o situație financiară bună. 

Curtea Supremă a Italiei a confirmat o condamnare la un an şi cinci luni de închisoare pronunţată de instanţe inferioare împotriva unui bărbat din oraşul Bologna, care i-a impus soţiei sale norme stricte de "economii în casă", inclusiv raţionalizarea apei sau a hârtiei igienice, relatează marţi agenţia EFE.

Potrivit instanţei de judecată, bărbatul "obsedat de economii" i-a provocat soţiei sale o "stare de anxietate şi frustrare" prin regimul drastic al cheltuielilor pe care l-a impus în căminul lor. Femeia s-a plâns că el îi dădea voie să cumpere doar produse la ofertă şi i-a limitat chiar şi consumul apei - cu un singur duş pe săptămână - sau al hârtiei igienice.

Există precedent în Italia



Acest stil de viaţă, motivează judecătorii italieni, s-a transformat într-o adevărată constrângere în care nu au lipsit metodele de control şi agresivitatea, deşi respectiva familie nu avea dificultăţi financiare, ambii parteneri având un loc de muncă plătit.

Nu este prima dată când instanţa supremă italiană se pronunţă în astfel de cazuri. De pildă, în iunie 2000 ea a stabilit într-un alt dosar că "conduita persistentă şi sistematică a unui soţ care a făcut insuportabilă viaţa partenerei sale, printr-un chin umilitor şi nejustificat şi avariţia exasperantă, se încadrează în tipologia delictului de rele tratamente familiale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel