Bandă de români, anihilată de polițiști în Ungaria: Jafuri pe bandă rulantă în Franța, Germania, Austria, Cehia și Slovacia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Polițiștii maghiari din Zalaegerszeg au destructurat o organizație infracțională românească care a comis spargeri în toată Europa.

În mai multe ţări europene cei patru români depistaţi de poliţiştii din judeţul Zala, în cadrul unei cooperări internaţionale, au furat articole tehnice de mare valoare dărâmând zidurile magazinelor universale.

La o conferinţă de presă susţinută joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Zala, Martin Vincze, angajat al secţiei penale a inspectoratului, a amintit că în octombrie 2021 a fost semnalată o spargere la un magazin cu articole tehnice din Zalaegerszeg.

Făptaşii au pătruns în magazin prin spargerea peretelui din spatele clădirii. Din magazin şi din depozitul acestuia au fost luate telefoane mobile, tablete, ceasuri inteligente şi căşti în valoare de aproximativ 38 de milioane de forinţi, astfel că a fost declanşată o anchetă pentru furt de valoare însemnată săvârşit cu violenţe asupra proprietăţii.

Bandă de români, anihilată de polițiști în Ungaria

 

Zsolt Szigeti, membru al echipei de anchetă, a explicat că autorii au cumpărat uneltele folosite la spargere cu două zile mai devreme într-un magazin de bricolaj din Siófok. De asemenea există imagini despre făptaşi şi maşinile lor.

Pe baza imaginilor a mai rezultat că făptaşii au sosit în Ungaria din Austria cu două maşini cu numere de înmatriculare austriece şi poloneze în ziua în care au cumpărat uneltele folosite la spargere şi şi-au rezervat cazarea la Siófok, de unde au plecat spre Zalaegerszeg pentru a verifica locaţia spargerii din judeţul Zala.

Din imagini a mai rezultat că după obţinerea prăzii făptaşii au părăsit Ungaria spre România. Poliţiştii din judeţul Zala au luat legătura cu autorităţile mai multor ţări europene şi astfel au reuşit să identifice pe cei patru cetăţeni români care au săvârşit spargeri similare şi în Franţa, Germania, Austria, Cehia şi Slovacia, a mai explicat Zsolt Szigeti.

Jafuri pe bandă rulantă în Franța, Germania, Austria, Cehia și Slovacia

 

Un al angajat al secţiei penale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Zala, Izabella Srágli Karmazsin, a declarat că după identificarea făptaşilor, la Haga a avut loc o întâlnire în aprilie anul trecut a personalului autorităţilor penale din Ungaria, România şi celelalte ţări implicate. Mulţumită cooperării lor, pe 6 decembrie, pe baza unei hotărâri de anchetă europeană, cei patru suspecţi au fost prinşi în cadrul unei razii efectuate în mai multe locaţii din România, cu participarea poliţiei din judeţul Zala şi a poliţiei locale.

Purtătoarea de cuvânt a Poliției județului Zala a mai precizat că au fost confiscate telefoane mobile, calculatoare, suporturi de date şi hainele pe care le foloseau suspecţii în judeţul Zala. Două persoane au fost audiate în calitate de suspecţi şi două în calitate de martori, dar toate cele patru persoane se pot apăra în libertate, în România, în procesul început împotriva lor, potrivit MTI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel