Băncile nu mai dau BANI cu ÎMPRUMUT Guvernului

Ministerul Finanțelor nu reușește să se mai împrumute pe piața internă. Este a șaptea încercare eșuată, de la începutul anului. Ministerul Finanțelor este nemulțumit de dobânzile cu care băncile vor să împrumute statul, considerându-le inacceptabile.

Pe de altă parte, oferta băncilor a fost prea mică, față de cererea ministerului, care intenţiona să atragă 400 de milioane de lei. Băncile participante la licitaţie au transmis oferte în valoare totală de doar 123,2 milioane de lei.

Această situație în care se află ministerul de Finațe vine după măsurile luate Guvern împotriva băncilor din România.

În acest moment, Finanțele au nevoie de bani pentru refinanțarea deficitului, dar băncile nu se aruncă să împrumute statul.

 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în ianuarie 2019 împrumuturi de la băncile comerciale de 3,26 miliarde de lei, din care 2,9 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 360 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna noiembrie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 1,02 miliarde de lei, scrie Agerpres.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24