Băiat de 14 ani, ucis în Odesa, după un atac cu rachete rusești, spune Zelenski: „Cu ce au amenințat acești copii statul rus?“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost ucis în timpul atacului cu rachete lansat luni de armata rusă la Odesa, a afirmat președintele Volodimir Zelenski în discursul său nocturn, conform BBC.

O fată de 17 ani a suferit o rană provocată de schije în aceeași lovitură, a adăugat el.

"Ce se întâmplă? Pentru ce? Cu ce au amenințat acești copii statul rus?", a întrebat Zelenski.

El a vorbit, de asemenea, despre distrugerea prin bombardament a unei săli de sport din regiunea Luhansk, care a rezistat la două războaie mondiale.

"După cum vedem, acest gimnaziu s-a dovedit a fi o amenințare teribilă pentru Rusia modernă", a spus sarcastic președintele.

Președintele ucrainean a declarat că locuința din Odesa în care un adolescent a fost ucis de o rachetă inamică s-a dovedit a fi un dormitor. 

Zelenski: „Cu ce au amenințat acești copii statul rus?“

 

"Un băiat de 14 ani a fost ucis. O fată de 17 ani a fost rănită, are o rană de șrapnel. Despre ce este vorba? Pentru ce? Care a fost amenințarea pentru statul rus din partea acestor copii și a căminului?", a subliniat el.

Potrivit lui Zelenski, în Lysychansk, regiunea Luhansk, a fost incendiat de bombardamentele rusești un gimnaziu vechi de peste o sută de ani. 

Acesta a adăugat că a fost construit de belgieni pentru acest oraș și a rezistat la două războaie mondiale, dar s-a dovedit a fi o "amenințare teribilă" pentru Rusia modernă.

Șeful statului a precizat că 220 de copii ucraineni au fost uciși de armata rusă începând cu 24 februarie. 

"Și nu le cunoaștem pe toate pentru că nu avem acces la zonele ocupate temporar din statul nostru", a precizat el. 

El a adăugat, de asemenea, că Danemarca a devenit a 29-a țară care și-a redeschis ambasada de la Kiev și că UE va adopta un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei "în viitorul apropiat".

Băiat de 14 ani, ucis în Odesa, după un atac cu rachete rusești

 

Zelenski mai spune că ultimele sancțiuni ale UE vor "include măsuri clare pentru a bloca veniturile energetice ale Rusiei. Pentru ca statul terorist să nu primească un miliard de euro pe zi pentru combustibil".

"Continuăm să facem totul pentru a ne salva oamenii din Mariupol", a spus liderul ucrainean, după ce duminică aproximativ 100 de civili au părăsit orașul.

De asemenea, el notează că o evacuare din Mariupol este planificată pentru marți, persoanele evacuate urmând să se deplaseze pe un coridor umanitar către orașele ucrainene Berdyansk, Tokmak și Vasylivka, potrivit Mediafax.

Volodimir Zelenski a dezvăluit câți oameni au încercat să îl asasineze. Președintele a vorbit despre acest subiect într-un interviu acordat postului australian Nine Network.

"Nu este atât de mult, 10 (ln.r. atacuri) - doar 10 oameni mă vor, nu este atât de înfricoșător. Cred că președintele Federației Ruse are semnificativ mai multe probleme, judecând după atitudinea întregii lumi față de politica lor", a spus el.

În opinia lui Zelenski, situația sa nu este la fel de gravă ca cea a ucrainenilor care au supraviețuit terorii ocupanților ruși. Și în teritoriile ocupate temporar, din păcate, acest lucru este încă valabil.

Zelenski a adăugat că forțele armate ucrainene au respins mai multe atacuri ruse în sudul și estul țării, dar adaugă că "peste tot situația rămâne extrem de dificilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel