Aviz şoferilor. SCHIMBĂRI impuse în toată Uniunea Europeană

Andreea Cosma / 4 mar 2019, 15:17 Salveaza PDF Comentarii

Se schimbă sistemul de etichetare a anvelopelor în Uniunea Europeană. Măsura are rolul de a le promova pe cele mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil. În plus, etichetele vor fi mai vizibile pentru consumatori.

Uniunea Europeană îşi actualizează normele privind etichetarea pneurilor sub aspectul performanţei lor energetice şi extinde totodată domeniul de aplicare al acesteia la pneuri pentru vehiculele grele. Subiectul a fost discutat la reuniunea miniştrilor comunitari ai energiei, organizată la Bruxelles în cadrul preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene.

Etichetele, mai vizibile pentru consumatori

Etichetele vor fi afişate în mod mai vizibil pentru consumatori şi vor include informaţii cu privire la aderenţa pe zăpadă şi pe gheaţă. Noile cerinţe privind afişarea etichetei, inclusiv pentru vânzarea la distanţă şi vânzările pe internet vor îmbunătăţi vizibilitatea sa pentru consumatori şi vor garanta că aceştia sunt pe deplin informaţi atunci când iau decizii de cumpărare.

Regulamentul prevede şi obligaţia de a înregistra pneurile într-o bază de date a produselor.

Ministrul român al energiei susţine că noile norme vor aduce beneficii consumatorilor care vor putea face alegeri în cunoştinţă de cauză cu privire la siguranţa şi eficienţa consumului de combustibil ale pneurilor.

"În primul rând vom şti mai clar ce fel de pneuri vom utiliza şi vom şti mai clar din două puncte mai de vedere: al aderenţei şi al modului de realizare a rulării, ceea ce înseamnă că vom şti care pneuri vor fi mai bune din punct de vedere al consumului de combustibil şi, doi, vom şti care pneuri vor fi mai zgomotoase sau mai puţin zgomotoase, şi asta iar contează din punct de vedere al mediului." a pecizat ministrul român al energiei, Anton Anton.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy