„Avionul Apocalipsei”, special dotat pentru un război nuclear, ridicat de la sol de Putin: Un mesaj de avertizare a Occidentului - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Avionul Apocalipsei”, special dotat pentru un război nuclear, ridicat de la sol de Putin: Un mesaj de avertizare a Occidentului - VIDEO
„Avionul Apocalipsei”, special dotat pentru un război nuclear, ridicat de la sol de Putin: Un mesaj de avertizare a Occidentului - VIDEO

Avionul special al „Apocalipsei” pe care se bazează Vladimir Putin în cazul unui război nuclear, a fost văzut zburând în jurul Moscovei în ultimele zile.

Videoclipul arată că avionul Ilyushin Il-80 trece jos peste periferia orașului, pe fondul tensiunii că va recurge la arme atomice în timpul conflictului din Ucraina. Dar oficialii ruși au insistat că aeronava va fi prezentată la parada anuală de luni, de Ziua Victoriei din Piața Roșie și că este implicată în „repetiții”.

Avionul gigant din epoca sovietică - fără ferestre în afară de cabina de pilotaj și cunoscut sub numele de „Kremlinul zburător” - nu a mai fost văzut la o comemorare a Zilei Victoriei, care marchează înfrângerea Germaniei și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, din 2010.

Citește și Ce a vorbit Emmanuel Macron două ore cu Vladimir Putin: Cere Occidentului să nu mai ofere arme Ucrainei

Reapariția sa este un semn că Putin vrea să trimită un mesaj de avertizare Occidentului, potrivit dailymail.co.uk.

 

 

 

Iliușin IL-80 urmează să fie înlocuit cu modernul Iliușin 96-400M

 

Putin ar fi capabil să conducă Rusia și să dea comenzi armatei sale pentru lovituri nucleare de la postul de comandă din aer. O „canoe” mare pentru comunicații prin satelit se află deasupra fuzelajului său în față, cu antene mari în pupa. Coada aeronavei găzduiește, de asemenea, un troliu pentru o antenă remorcată, cu frecvență foarte joasă (VLF). Stabilizatoarele orizontale au și spațiu pentru mai mulți senzori sau antene de comunicație. Aeronava are două poduri mari de generator electric în interiorul motoarelor sale. O sondă retractabilă de alimentare se află sub cabina de pilotaj.

Citește și Vladimir Putin a emis un decret prin care ripostează la sancţiunile Occidentului

Iliușin IL-80 urmează să fie înlocuit cu modernul Iliușin 96-400M, permițând liderului rus mai mult confort în timp ce controlează trupele și rachetele în timpul unei catastrofe nucleare. Primul dintre noile avioane de comandă și control aeropurtat este acum în construcție, a declarat o sursă din sectorul militar-industrial, dar se crede că nu este încă gata.

Într-un grav incident de securitate, unul dintre cele patru avioane de acest gen a fost spart și jefuit în timpul anului trecut, în orașul rusesc Taganrog, de lângă Marea Azov. Aproximativ 39 de piese de echipament radio au fost furate atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel