Avion Cessna, prăbușit în Marea Baltică: Patru persoane se aflau la bord. Plecaseră din Spania

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion privat Cessna 551 s-a prăbuşit duminică în dreptul coastelor Letoniei, a anunţat serviciul de salvare al Suediei, după ce un avioan NATO a fost ridicat de la sol pentru a urmări zborul haotic al avionului.

Avionul, înregistrat în Austria, a decolat duminică din Jerez, în sudul Spaniei, fără a stabili un curs şi o destinaţie, conform website-ului FlightRadar24, care monitorizează zborul avioanelor.

A întors de două ori, la Paris şi Koln, după care s-a îndreptat direct spre Marea Baltică, trecând pe lângă insula suedeză Gotland. În jurul orei 17:00 GMT avionul a fost depistat de FlightRadar că pierde viteză şi altitudine, iar apoi a dispărut de pe radare.

"Am înţeles că avionul s-a prăbuşit în ocean, la nord-vest de oraşul Ventspils din Letonia", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului suedez de salvare. Avioane militare germane şi daneze au fost ridicate de la sol pentru a inspecta avionul Cessna, care a trecut prin spaţiul aerian al Germaniei şi Danemarcei, dar nu au reuşit să contacteze pilotul avionului şi nu au văzut pe nimeni în carlinga acestuia, informează autorităţile suedeze.

Ziarul german Bild informează pe surse că la bordul aparatului se afla un bărbat, soţia acestuia şi cele două fiice ale lor. Un elicopter al forţelor aeriene din Lituania a fost trimis la locul prăbuşirii avionului, la solicitarea Letoniei, care a trimis la locul presupus al prăbuşirii o navă de salvare.

"Navele noastre se îndreaptă spre locul unde s-a prăbuşit avionul", a declarat Liva Veita, purtător de cuvânt al Marinei Militare Letone. Un feribot al liniei maritime Stena Line, care călătorea între Ventspils, în Letonia şi Norvik, în Suedia, a fost redirecţionat spre locul prăbuşirii avionului Cessna.

Anterior, un purtător de cuvânt al forţelor aeriene din Lituania a declarat că un avion de luptă NATO al misiunii Poliţia Aeriană Baltică a decolat din Estonia şi a urmărit avionul privat, dar nu a dat alte detalii. Compania listată în Austria ca proprietar al avionului Cessna 551, GG Rent, care este înregistrată în Koln, în Germania, nu a putut fi contactată pentru detalii, potrivit Reuters, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel