Avea 14 luni când părinţii săi au legat o bombă de ea şi s-au aruncat toţi trei în aer. Cum a supraviețuit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Avea 14 luni când părinţii săi au legat o bombă de ea şi s-au aruncat toţi trei în aer. Cum a supraviețuit
Avea 14 luni când părinţii săi au legat o bombă de ea şi s-au aruncat toţi trei în aer. Cum a supraviețuit

În echipa cu care Statele Unite s-au prezentat la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020 se află şi Haven Shepherd (18 ani). Sportiva care participă la probele de înot are amputate ambele picioare, iar povestea ei este una impresionantă.

În ciuda tragediei traversate în copilărie, ea este o persoană incredibil de pozitivă şi nu are niciun resentiment pentru părinţii săi biologici, care au încercat să o omoare şi pe ea într-o acţiune de suicid în grup.

Sportiva a venit pe lume în urma unei aventuri extraconjugale, în Vietnam, iar mama şi tatăl său au decis să-şi ia împreună viaţa. A lor şi pe a copilului pe care îl aveau pentru că nu găsiseră nicio cale de a fi o familie. Haven avea 14 luni, iar medicii au reuşit să-i salveze doar ei viaţa. Însă nu şi picioarele.

 

„Am acceptat să fiu unică şi asta a făcut diferenţa în viaţa mea”

 

„Mi-am pierdut picioarele, dar puteam să-mi pierd viaţa", a spus Haven, adoptată la şase luni distanţă de tragedie de o familie de americani, din Missouri, relatează Digi Sport. Familie care mai avea patru fete şi doi băieţi. „Le sunt recunoscătoare că m-au salvat. Părinţii mei (n.r. Shelly și Rob Shepherd) mi-au dat întreaga lume. Am acceptat să fiu unică şi asta a făcut diferenţa în viaţa mea. Acceptă lucrurile pe care nu le poţi schimba şi schimbă ceea ce poţi schimba”, a mai spus sportiva.

La Tokyo, Haven nu pune mare presiune pe sine şi nu şi-a propus neapărat o medalie, chiar dacă idolul său este Jessica Long, o învingătoare recunoscută de toată lumea.

Nici Jessica nu are picioare, dar a câştigat 13 medalii de aur la Jocurile Olimpice Paralimpice.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel