Autostrada Focșani Bacău: Umbrărescu (UMB) va construi încă 96 de kilometri din Autostrada Moldovei. Nu au fost depuse contestații 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Vești extraordinare pe final de an: Compania românească UMB, una dintre cele mai serioase care se ocupă cu construirea autostrăzilor din România,  primește încă 96 de kilometri din Autostrada Moldovei, între Focșani și Bacău. Deși o raritate pentru România, nu a fost depusă nici o contestație după anunțarea câștigătorului. 

Autostrada cuprinsă între Focșani și Bacău va avea o lungime de 96 de kilometri și este împărțită în trei sectoare. Deși bătălia s-a dat între UMB și mai multe firme turcești, compania câștigătoare a fost cea din țara noastră, care primește dintr-un foc, aproape 100 de kilometri. Finanțarea autostrăzii Moldovei este cuprinsă în PNRR, așadar este foarte important ca loturile să fie semnate și terminate foarte rapid, pentru ca banii să nu se piardă. 

Românii au ofertat foarte agresiv(au depus ofertă de preț la aproximativ 80% din valoarea estimată de CNAIR) și asta pentru că firma lui Dorinel Umbrărescu își are sediul central în zona Moldovei, așadar costurile pentru realizarea autostrăzii pot fi foarte mici, iar aprovizionarea cu materialele necesare nu ar trebui să întâmpine nici un blocaj. Firma românească a devenit cunoscută pentru faptul că termină loturile de autostradă de foarte multe ori înainte de termen. 

Autostrada Moldovei. Stadiile în care se află fiecare tronson

 

"Vin cu câteva informații despre Autostrada Moldovei - A7:

Voi începe cu tronsonul Focșani-Bacau, unde ieri s-a încheiat perioada depunerii contestațiilor.NU au fost contestații! Asocierea Spedition UMB - SA&PE Construct- Tehnostrade poate semna contractul de execuție pe cele trei loturi!

-Lotul 1, Focșani-Domnești Târg, 35,6 km- Lotul 2, Domnești Târg-Racacuni, 38,78 km- Lotul 3, Racaciuni-Bacau, 21,52 km2.

Pentru Bacău-Pașcani sunt depuse 23 de oferte pentru cele trei loturi și așteptăm decizia Comisiei de licitație cu privire la nominalizarea firmelor câștigătoare. - Lotul 1, Saucești (Bacău)-Trifesti (Neamț), 30,3 km- Lotul 2, Trifesti (Neamț)-Gheraesti (Neamț), 18,99 km- Lotul 3, Mircesti (Iași)-Pașcani (Iași), 28,09 km3.

Buzău-Focşani: Pe loturile 1 și 4 este contract semnat cu UMB, iar pe loturile 2 și 3 a fost declarat câștigător tot UMB și sunt în faza contestațiilor. - Lotul 1, Buzău-Vadu Pașii, 4,6 km- Lotul 2, Vadu Pașii-Rm.Sarat, 30,8 km- Lotul 3, Rm.Sarat-Mândrești Munteni, 36,1 km- Lotul 4, Mândrești Munteni-Focșani, 10,94 km4.

Ploiești-Buzău: Aici se lucrează pe loturile 1 și 2, iar pe lotul 3 suntem în faza contestațiilor.- Lotul 1, Dumbrava-Mizil, 21 km- Lotul 2, Mizil-Pietroasele, 28,35 km- Lotul 3, Pietroasele-Buzău, 13,90 km5.

Tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret sunt în faza Studiilor de Fezabilitate," a anunțat Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel