Autoritățile anunță categoriile care nu trebuie să intre în carantină când vin din Marea Britanie

Șoferii de tir și de autocar, piloții și navigatorii, persoanele în tranzit și membrii misiunilor diplomatice nu trebuie să stea în carantină pentru 14 zile chiar dacă vin din Marea Britanie.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, toate persoanele care vin în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord intră în carantină pentru 14 zile, cu excepția unor categorii.

Este vorba despre conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone și despre conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului. În plus, nu intră în carantină șoferii menționați care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu.

 

Carantina nu se aplică în cazul membrilor misiunilor diplomatice

 

De asemenea, nu sunt vizați de carantină piloții de aeronave, personalul navigant și persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării.

Nu în cele din urmă, carantina nu se aplică în cazul membrilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesorilor de paşapoarte diplomatice, personalului asimilat personalului diplomatic, precum şi membrilor Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorilor de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrilor familiilor acestora.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
YesMy