Austriac, ademenit în România pentru a se însura. Când a ajuns în țară, a fost răpit și JEFUIT

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Doi bărbați de 25 și 47 de ani din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, au fost arestați preventiv, după ce ar fi furat bani și mai multe bunuri de un cetățean austriac, pe care l-au ademenit în România cu promisiunea că se va căsători cu o tânără. 

Polițiștii din Covasna fac cercetări într-un dosar penal de înșelăciune, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt.

În 30 octombrie, polițiștii au depistat, în Sfântu Gheorghe, doi bărbați, de 47 și 25 de ani, la scurt timp după ce ar fi retras o sumă bani, folosind un card bancar aparținând unui bărbat, de 46 de ani, cetățean austriac, fără acceptul acestuia.

„Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că cei doi l-ar fi adus pe cetățeanul austriac în municipiul Sfântu Gheorghe, sub promisiunea că se va căsători cu o femeie, prezentată de către aceștia ca fiind fiica bărbatului de 47 de ani, respectiv sora lui celui de 25 de ani, situație care nu corespundea realității”, se arată într-un comunicat al IGPR citat de Mediafax.

Cetățean austriac jefuit: pagubă de 8.600 de euro

Cetățeanul austriac le-ar fi plătit celor doi, în repetate rânduri, diverse sume de bani, totalizând aproximativ 7.000 de euro.

În luna octombrie, în toată perioada petrecută în Sfântu Gheorghe, „victimei i-ar fi fost restrâns dreptul de circulație de către cei doi bărbați, neputând să se deplaseze decât în proximitatea acestora și doar cu însoțitor”.

De asemenea, cetățeanului austriac i-ar fi fost furate două televizoare, un laptop și un telefon mobil, bunuri care ar fi fost vândute sau amanetate. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 8.600 de euro.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști, iar apoi arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Judecătoriei Sfântu Ghoerghe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel