Austria. Un român își căuta victimele pe o aplicație de întâlniri gay, apoi le jefuia și le amenința

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un tânăr de 27 de ani din România, care își căuta victime pe o aplicație de întâlniri pentru homosexuali, a fost trimis la închisoare de magistrații din Linz.

"Planet Romeo" este numele platformei de întâlniri pentru homosexuali, unde presupusul agresor, de 27 de ani, și-a întâlnit victima sa, de 31 de ani. 

Tânărul, de 31 de ani, a declarat în instanță că, în octombrie 2021, a stabilit să se întâlnească, contra cost, cu un bărbat. Cu toate acestea, la ușa lui au apărut trei bărbați. Cei doi complici ar fi frații inculpatului român, de 27 de ani, și sunt încă căutați, a declarat procurorul Reinhard Steiner. 

"La început nu am vrut să-i las să intre, dar m-au convins. Unul dintre bărbați a luat IPhone-ul pentru că ar fi vrut să dea un telefon urgent. Am încercat să-mi recuperez telefonul mobil", a povestit victima.

Deodată, românul, de 27 de ani, a luat un cuțit, care se afla pe masa de sticlă din sufragerie. Cuțitul avea o lamă lungă de 20 de centimetri și era foarte ascuțită. "Dacă cooperezi, nu ți se va întâmpla nimic, mi-ai spus", și-a amintit victima, scrie nachrichten.at.

 

"M-au amenințat că dacă mă duc la poliție, o să pățesc ceva"

 

Trio-ul a vrut să obțină codul PIN al cardului ATM. Victima le-a dat însă o combinație de numere greșită. "Asta nu e o glumă", i-ar fi spus acuzatul ș a pus cuțitul la gâtul victimei. Între timp, complicii au percheziționat apartamentul, de unde au sustras IPhone-ul și 300 de euro în numerar. "Eram speriat, am crezut pentru scurt timp că voi muri. M-au amenințat că dacă mă duc la poliție, o să pățesc ceva", a descris victima scenele sălbatice în fața instanță. 

Cei trei atacatori au urcat apoi într-un BMW negru și au dispărut. Victima nu a alertat imediat poliția, deoarece era "extrem de jenat" de toată povestea. "Am locuit și eu în Berlin, dar nu mi s-a mai întâmplat niciodată așa ceva" spune bărbatul.  Abia a doua zi,  a sunat la poliție. 

Investigațiile au scos la iveală faptul că trio-ul ar mai fi atacat încă un alt bărbat. Din casa celei de-a doua victime,  un bărbat de 54 de ani, atacatorii au sustras mai multe obiecte de valoare. Pagubele se ridică la peste 1000 de euro. 

Românul a negat toate acuzațiile, dar s-a încurcat în declarații. Juriul l-a condamnat pe tânărul de 27 de ani, care avea cazier, la șase ani de închisoare.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel