Austria. Un român a atacat și rănit un trecător pentru o sumă mică de bani. Polițiștii l-au dus la închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un român, care locuiește în Graz, a fost arestat după ce a jefuit un trecător.

Evenimentul a avut loc în seara de 5 iunie, când un bărbat de 47 de ani a fost atacat pe și jefuit în cartierul Gries din Graz.

Românul, de 22 de ani, este suspectat că l-a lovit cu pumnul și a sustras o mică sumă de bani. Suspectul are antecedente penale relevante și nu are o reședință stabilă, potrivit poliției. Prin urmare, acesta a fost arestat.

Crima s-a petrecut luni, chiar înainte de ora 4 dimineața. Polițiștii spun că românul ar fi lovit de mai multe ori un bărbat din Graz în timp ce acesta merge spre casă în Steinfeldgasse și i-ar fi furat portofelul. Victima a căzut și a suferit răni ușoare, scrie presa din Austria.

Ulterior, victima a sunat la poliție, iar românul a fost depistat și arestat nu departe de locul faptei. În timpul perchezițiilor, polițiștii au găsit și banii furați. De asemenea, după o scurtă percheziție a zonei a fost găsit și portofelul furat nu departe de locul faptei de către o patrulă de polițiști cu un câine de serviciu 

Românul de 22 de ani a negat fapta când a fost audiat, spunând că nu ține mine, deoarece era beat.

Acesta a fost dus la închisoarea Graz-Jakomini.

Citește mai departe: Un șofer român de camion conducea de aproape 20 de ore încontinuu 

 

Ofițerii postului de poliție rutieră Schönberg, Austria, au sancționat mai multe infracțiuni, luni după-amiază, când au verificat un român de 32 de ani la volanul camionul său. Printre altele, acesta călătorea cu cardul tahograf al tatălui său. 

Polițiștii austrieci au tras pe dreapta camionul românului din trafic, la punctul de control Brenner, luni, în jurul orei 17.45. În timpul unei verificări amănunțite a șoferului și a vehiculului,  au constatat mai multe infracțiuni.

"Când a fost întrebat, bărbatul de 32 de ani a recunoscut că a folosit la rândul său cardul tahograf auto a tatălui său cel puțin în ultimele 28 de zile", a precizat poliția. În cele din urmă, el a predat acest card ofițerilor de poliție.

Prin fuzionarea celor două carduri, au putut fi stabilite 24 de încălcări grave la regimul circulației pe drumurile publice. Cele  mai grave fiind în domeniul timpilor de conducere și de odihnă. Într-o zi, bărbatul a condus camionul mai mult de 19 ore la rând. 

În cazul tânărului șofer a fost încasată o cauțiune provizorie. Bărbatul de 32 de ani va fi reclamat la poliția din Innsbruck.

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel