Austria. Un îngrijitor român, suspectat că a tâlhărit-o pe bătrâna pe care o îngrijea, s-a predat după 4 ani de la comiterea faptelor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În urmă cu mai bine de patru ani, o femeie în vârstă de 80 de ani, din Graz (Districtul austriac Weiz), a fost victima unui jaf în propria locuință. Acum, ambii suspecți sunt în arest. Unul dintre suspecți, care a fost chiar îngrijitorul femeii, s-a predat la poliție.

În noaptea de 11 mai 2018, femeia în vârstă de 80 de ani, care locuia singură la acel moment, a fost atacată și jefuită în propria locuință. Persoane necunoscute au pătruns la etajul superior al casei prin balcon și printr-o fereastră tăiată. După o scurtă rezistență, au imobilizat-o pe femeia de 80 de ani care dormea în subsol și au fugit împreună cu bijuteriile din aur furate. Așa-numita "violare de domiciliu" a devenit cunoscută abia câteva zile mai târziu, când medicii au descoperit vânătăi pe corpul femeii.

Investigațiile efectuate de anchetatorii de jafuri din cadrul Biroului Provincial de Poliție Criminală (LKA) din Styria au dezvăluit rapid că suspectul era îngrijitorul de atunci, în vârstă de 29 de ani, al femeii de 80 de ani. Criminaliștii l-au arestat în Steyr (Austria Superioară) în octombrie 2018.

Cu toate acestea, românul nu a mărturisit. Investigațiile ulterioare împotriva tânărului de 29 de ani, care a fost eliberat din arest aproximativ două săptămâni mai târziu, au dus la emiterea unui mandat de arestare al UE. Bărbatul era suspectat, de asemenea, că a fost implicat într-un furt similar de la un pensionar din Austria Inferioară.

Un îngrijitor român, suspectat că a tâlhărit-o pe bătrâna pe care o îngrijea, s-a predat după 4 ani de la comiterea faptelor

 

Complicele să însă, în vârstă de 32 de ani, a fost deja arestat în august 2019 în baza unui mandat de arestare al UE în România. El este suspectat că a comis spargerea locuinței din Preding, lângă Weiz, împreună cu tânărul de 29 de ani și se află în arest preventiv în România pentru numeroase alte infracțiuni. De atunci, însă, nu s-a mai găsit nicio urmă a tânărului de 29 de ani, întrucât acesta nu avea domiciliul în Austria și nu a putut fi găsit în România.

În după-amiaza zilei de marți, 5 iulie, fostul îngrijitor al femeii, acum de 33 de ani s-a predat în cele din urmă la poliție. Este posibil ca presiunea ridicată a urmăriri sale și consultarea cu avocatul său să fi fost factorii decisivi. Cu toate acestea, când a fost interogat, bărbatul nu a mărturisit nici tâlhăria din Graz și nici participarea la infracțiunea din Austria Inferioară. Din ordinul Parchetului din Graz, acesta a fost dus la închisoarea Graz-Jakomini și se află în prezent în arest, potrivit 5min.at.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel