Austria taie din ajutoarele românilor care sunt în țară de mai puțin de cinci ani. Nehammer vrea un stat "cât mai puțin atractiv"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cancelarul Karl Nehammer intenționează să condiționeze primirea ajutoarelor sociale. Astfel, doar persoanele care se află în țară de cel puțin cinci ani vor primi întreaga sumă a prestațiilor, ceilalți urmând să primească doar jumătate dintre acestea. 

Dacă cancelarul Karl Nehammer își va urma calea, în viitor, primirea prestațiilor sociale va fi condiționată. El a anunțat deja acest lucru în discursul său de cancelar. De exemplu, valoarea integrală a prestațiilor va fi plătită doar celor care se află în Austria de cinci ani.

În ceea ce privește prestațiile de asigurare, cum ar fi ajutorul de șomaj și alocațiile familiale, deocamdată nu este prevăzută nicio modificare a cerințelor.

Ajutoarele sociale, înjumătățite pentru românii care sunt în Austria de mai puțin de cinci ani

 

În timpul călătoriei sale în Danemarca, Nehammer a declarat că ÖVP va "discuta" cel puțin planul cu partenerul său de coaliție. După discursul lui Nehammer, ministrul Verzilor pentru afaceri sociale, Johannes Rauch, a respins deja o astfel de propunere.

În timpul călătoriei lui Nehammer în Danemarca, acesta vrea să discute cu premierul danez și social-democrata Mette Frederiksen despre condiționarea prestațiilor de reședința în țară. În Danemarca, pentru a putea solicita valoarea integrală a prestațiilor sociale, trebuie să fi locuit legal în țară cel puțin nouă din ultimii zece ani. În caz contrar, se plătește doar jumătate.

Nehammer vrea să facă Austria "cât mai puțin atractivă" 

 

Chiar înainte de întâlnire, Nehammer era fascinat de acest lucru: "Danemarca este un model de urmat aici, există deja reguli foarte stricte.  El a dorit să adopte aceste reguli pentru Austria într-o formă similară. Întrebarea este cum va deveni Austria "cât mai puțin atractivă", pentru a nu deveni o "țară de imigrație în sistemul social", relatează Meinbezirk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel