Austria. Românul prins la granița cu Slovenia, acuzat de spargerea unei bijuterii, a mărturisit. Poliția: „Al doilea suspect e tot român“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: meinbezirk.at
Sursa foto: meinbezirk.at

Două persoane au pătruns prin efracție în incinta bijutierilor Leeb și Leschanz din Nikolaigasse în centrul orașului Villach, din Austria. La scurt timp, unul dintre autori a fost prins la graniță, înainte de a intra în Slovenia, pe jos. Românul, aflat în custodia poliției, a mărturisit. Autoritățile sunt acum pe urmele complicelui său, care ar fi tot un român.

După ce unul dintre cei doi spărgători de bijuterii a fost prins duminică, există acum indicii clare despre complicele său fugar. De asemenea, se spune că și acesta ar fi tot român. Hoții au furat ceasuri și bijuterii în valoare de peste 100.000 de euro.

Românul prins la granița cu Slovenia, acuzat de spargerea unei bijuterii, a mărturisit

 

Mare succes pentru ofițerii de investigații în cazul jafului de la bijuteria "Leeb & Leschanz" din Villach. În urmă cu câteva zile, doi bărbați au intrat în magazin și au furat bijuterii și ceasuri în valoare de peste 100.000 de euro. În ciuda unei scurte urmăriri, au reușit să scape pentru moment.

Citește mai multe aici: Român, spargere ca în filme la o bijuterie în Austria: A fost prins când mai avea puțin și ajungea în Slovenia, pe jos

Duminica trecută, a venit prima poveste de succes: unul dintre cei doi, un român de 36 de ani, a fost arestat la Wurzenpass. Acum, poliția a raportat următorul succes al investigației. "Datorită diverselor ponturi și probe, suntem pe o pistă fierbinte și avem numele celui de-al doilea suspect", a informat un ofițer de poliție responsabil.

Poliția: „Al doilea suspect e tot român“  

 

De asemenea, se surse din anchetă spun că bărbatul ar fi tot un român. Nu se poate spune cu exactitate unde se află în acest moment. "Ancheta este în curs de desfășurare", dă asigurări ofițerul, citat de kleinezeitung.at.

Amintim că, 25 septembrie, unul dintre cei doi suspecți a fost prins, potrivit poliției. El se deplasa pe jos și a putut fi arestat înainte de a intra în Slovenia. După cum a relatat Kronen Zeitung, bărbatul a fost arestat la granița cu Slovenia, la pasajul Wurzenpass. Acesta se deplasa pe jos. Nu există încă "nicio urmă" a celui de-al doilea autor. 

Românul în vârstă de 36 de ani, care a fost arestat, a recunoscut fapta. A păstrat tăcerea în legătură cu trecutul și complicele. El a fost transferat duminică la închisoarea din Klagenfurt.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel