Austria. Românul acuzat că a ucis două femei, pentru că îi aminteau de fosta lui soție, provoacă haos în închisoarea Graz

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

La un an de la crima brutală descoperită la Graz, în Austria, rechizitoriul este gata: un român de 24 de ani este acuzat că a înjunghiat o femeie de 140 de ori cu o foarfecă și este suspectat de un caz similar, în Elveția. Motivul său: ura față de femei! Bărbatul este acuzat, de asemenea, de tentativă de incendiere, după un val de probleme provocate în închisoare.

A fost multă agitație la închisoarea Graz-Jakomini: un român, suspect de dublu asasinat, nu numai că a amenințat că va ucide gardienii închisorii, dar a dat foc la salteaua din celula sa cu o brichetă. În ciuda agresivității sale, conducerea închisorii a redus imediat măsurile de securitate stabilite de personal.

Parchetul din Graz a formulat acuzații de crimă și tentativă de incendiere împotriva tânărului de 24 de ani. Acuzațiile nu sunt încă obligatorii din punct de vedere juridic, dar sunt grave.

 

Austria. Un român a ucis cu brutalitate două femei, pentru că îi aminteau de fosta lui soție: Ororile, descoperite după câteva zile

 

După cum se știe, Gheorghiță B. și-a întâlnit victima, o femeie alcoolică din Graz (41 de ani), la gară, în urmă cu un an. Femeia l-a dus la apartamentul ei din Waagner-Biro-Straße, unde au petrecut noaptea împreună. Dar aceasta i-a amintit probabil românului de "fosta" sa soție - ceea ce l-a înfuriat, pentru că, potrivit lui, ea îl înșelase, relatează Krone.

Austria. Românul acuzat că a ucis două femei, pentru că îi aminteau de fosta lui soție, provoacă haos în închisoarea Graz

 

Așa că a pus mâna pe o foarfecă din apartamentul femeii și a început să-și înjunghie victima, mânat de o furie nemaivăzută/ El a lovit-o de aproximativ 140 de ori în cap și în corp. Chiar și atunci când ea era deja moartă, nu s-a oprit.

Pentru a-și șterge urmele, a dat foc locului, dar acesta s-a stins de la sine. La scurt timp după aceea, a fost arestat la gară și a mărturisit. Motivul: ura față de femei! Procuratura din Graz a cerut ca bărbatul să fie trimis într-o instituție, deoarece un expert a certificat că acesta avea un grad mai mare de anormalitate. Cu toate acestea, el era sănătos la momentul crimei!

Românul, suspectat de o crimă similară, în Elveția

 

Anterior crimei din Graz, la 11 februarie 2022, o femeie a fost găsită moartă într-un apartament din Districtul 4 din Zurich. Poliția cantonală din Zurich a anunțat că este vorba despre o elvețiancă în vârstă de 54 de ani, rezidentă în orașul Zurich. Examenele medico-legale au arătat că moartea femeii trebuie să fi survenit cu mai mult de o săptămână înainte de a fi găsită și că aceasta a fost victima unei omucideri. Gheorghiță, românul care avea pe atunci 23 de ani este principalul suspectat de comiterea faptei.

 Procedurile în acest caz sunt, de asemenea, în curs de desfășurare împotriva sa în Elveția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel