Austria. Român, condamnat la închisoare după ce a cules liliac dintr-o curte pentru soția sa

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român din Austria a fost condamnat la închisoare, după ce a sărit gardul într-o grădină și a cules liliac pentru soția sa. 

Un român a fost condamnat la închisoare cu suspendare în Austria, după ce sărit gardul într-o curte pentru a culege liliac pentru soția sa. Tânărul, acuzat că ar fi spărgător de locuințe, i-a prezentat judecătorului o poveste de dragoste. Pentru că lipseau însă 15 euro din casa proprietarului grădinii de unde a cules florile, românul a fost judecat la St. Polten.

Potrivit publicației Kurier.at, fapta s-a petrecut la 28 aprilie, atunci când un român de 23 de ani a sărit peste gardul unei grădini din districtul Melk. Un martor l-a văzut, iar el însuși a recunoscut acest lucru.

Însă părerile diferă foarte mult în ceea ce privește ceea ce s-a întâmplat după aceea. Tânărul susține că a vrut doar să culeagă liliac pentru soția sa. De altfel, românul a explicat că în România există obiceiul de a dărui flori persoanei iubite de 1 Mai.

"Treceam cu mașina și am văzut copacul de liliac", a declarat inculpatul în fața judecătorului. Apoi a intrat în curte pentru a-l striga pe proprietar. Pentru că nu era nimeni acolo, a ieșit din nou din casă, prin poarta deschisă a grădinii.

Procurorului nu i-a plăcut această versiune. El presupune mai degrabă că tânărul de 23 de ani s-a uitat prin clădire și apoi a furat 15 euro dintr-o cană. "Pregătisem banii pentru masă", a spus în instanță proprietarul casei, un pensionar.

"Clientul meu nu are nevoie de așa ceva, câștigă destul de bine", a precizat la rândul său Andrea Schmidt, avocata românului.

Judecătorul nu a fost convins de povestea românului și a pronunțat o sentință destul de dură: șase luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de control de trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel