Austria. Restricțiile pentru nevaccinați, parțial ridicate de sărbători. ”Facem posibil Crăciunul în familie”

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Autoritățile din Austria au ridicat o parte din măsuri, în perioada sărbătorilor, astfel că persoanele nevaccinate au voie să participe la sărbători, alături de ceilalți membrii ai familiei.

 

În timpul sărbătorilor de Crăciun, restricțiile pentru cei nevaccinați vor fi parțial ridicate - aceștia vor putea participa la sărbătorile de familie într-un cerc restrâns. Acest lucru a fost anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, de către ministrul sănătății Wolfgang Mückstein și ministrul familiei Susanne Raab.

De asemenea, în ajunul Anului Nou, va fi ridicată și măsura privitoare la ora de închidere a restaurantelor, ora 23.00, cât este acum.

Astfel, potrivit anunțului autorităților, indiferent de statutul de vaccinare, în zilele de 24, 25 și 26 decembrie, precum și în 31 decembrie, sunt permise întâlniri de până la zece persoane în spații private. De la zece persoane și până la maximum 25 de persoane, sunt permise adunările cu dovada 2-G, adică pentru persoanele vaccinate și recuperate.

 

"Facem posibil Crăciunul în familie"

 

În afară de zilele menționate, măsurile existente continuă să se aplice: izolarea pentru cei nevaccinați este prelungită cu zece zile în comisia principală a Consiliului Național. Pentru sărbători, se definește un motiv excepțional pentru a putea ieși din casă, și anume adunări de maximum zece persoane.

Cu toate acestea, Ministrul Sănătății, avertizează cu privire la pericolul noii tulpini Omicron. "Știm că varianta Omicron este mai ușor de transmis. Dar nu știm în ce măsură protecția vaccinării este limitată. Închiderea generală a oferit oamenilor un spațiu de respiro. Trebuie să facem posibil Crăciunul în cadrul familiei", a spus Mückstein.

Întrebat dacă țara va trebui să se închidă din nou în ianuarie, Mückstein a răspuns: "Nu pot și nu voi exclude nimic pentru ianuarie, dar vă pot asigura că vom observa situația foarte atent.

De asemenea, cei doi miniștrii au făcut apel către cetățeni să profite de perioada de până la Crăciun pentru a se vaccina, iar pe cei care au fost deja vaccinați să își facă vaccinul de rapel, scrie ORF.

 

Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele vaccinate

 

De asemenea, în urmă cu câteva zile, autoritățile din Austria au anunțat că pun capăt lockdown-ului în cea mai mare parte a ţării. Austria trece la măsuri de relaxare după ce, în ultimele trei săptămâni, a impus reguli stricte din cauza creşterii bruşte a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, conform The Guardian.

În mare, se redeschid sălile de spectacole, muzeele şi alte locuri de divertisment.

În anumite zone din ţară se redeschid restaurantele şi hotelurile. Însă, restaurantele se vor închide la ora 23:00, iar în mijloacele de transport în comun, în magazine şi în spaţiul public continuă să fie obligatorie masca de protecţie, potrivit Mediafax.

Călătoriile turistice sunt posibile din 12 decembrie 2021 în Tirol, Vorarlberg și Burgenland. Statele federale Salzburg, Stiria, Carintia și Austria Inferioară vor urma pe 17 decembrie 2021 cu deschiderea hotelurilor și restaurantelor.

În Austria Superioară, lockdown-ul se încheie astăzi, pe 17 decembrie 2021, iar Viena se redeschide turismului pe 20 decembrie 2021.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel