Austria curăță țara de extremiști și teroriști în "Operaţiunea Ramses": 60 de percheziţii în această dimineață

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
terorist Viena
terorist Viena

Acțiune majoră privind suspiciunea de terorism: La primele ore ale dimineții, poliția a demarat „Operațiunea Ramses” în Stiria, Carintia, Viena și Austria Inferioară. Potrivit informațiilor Krone, 60 de apartamente, case, magazine și cluburi au fost percheziționate aproape simultan, iar 30 de suspecți urmează să fie interogați imediat. 

 

"Luăm măsuri împotriva acestor organizații criminale, extremiste și inumane cu cea mai mare severitate și toate posibilitățile statului de drept", a declarat ministrul de interne Karl Nehammer. Acțiunea nu a fost direct legată de atacul terorist de la Viena.

După cum au raportat sursele citate, procuratura din Graz investighează peste 70 de suspecți, precum și mai multe asociații și societăți suspectate că aparțin și susțin grupurile teroriste Frăția Musulmană și Hamas.

Potrivit poliției din Stiria, câteva sute de oficiali din toată Austria au fost implicați în acțiune. Forțele speciale, cum ar fi manipulatorii de câini de serviciu, ofițerii de poliție criminală și oamenii de la Oficiul de Stat pentru Protecția Constituției, erau acolo de la ora 5 a.m. 

 

Interogare imediată pentru 30 de suspecţi

 

Există suspiciuni cu privire la organizația teroristă, finanțarea terorismului, legăturile subversive, organizarea criminală și spălarea banilor, a declarat procurorul public din Graz. 

"Pentru 30 de suspecți a fost dispusă interogarea imediată", a declarat procurorul - dar nu a fost pronunțată nicio arestare. Interogarea oamenilor va avea loc probabil în departamentele corespunzătoare, a spus acesta.

După cum a anunțat procurorul public, măsurile au fost precedate de „investigații ample și intense care durează peste un an”. Au fost implicați Oficiul de Stat pentru Protecția Constituției și Lupta Terorismului (LVT) Stiria, LVT Viena cu implicarea Oficiului Federal pentru Protecția Constituției și Luptei Terorismului (BVT) și LVT Carintia și Austria Inferioară.

 

Ministrul de Interne: "Am reușit să lovim terenul de reproducere pentru extremism"

 

Au fost confiscate dispozitive electronice precum telefoanele mobile și computerele, dar și documente simple. În Stiria au fost efectuate percheziții la domiciliu în Graz, zona Graz și în cartierul Liezen. 

Ministrul de Interne a fost acolo la scurt timp după intervenţia majoră și a mulțumit ofițerilor pentru performanța remarcabilă.

„Datorită muncii intense a ofițerilor de poliție, am reușit să lovim terenul de reproducere pentru extremism”, a spus Nehammer.

Ministrul educației, Susanne Raab, a adăugat: „Cu această lovitură împotriva Fraților Musulmani, suntem serioși în ceea ce privește lupta împotriva ideologiilor radicale, extremiste.” Nu se permite ca „ideile extremiste să fie răspândite în Austria”. Raab a mulțumit ministrului de interne și oficialilor implicați.

 

Contactul cu grupările teroriste


Frăția musulmană apare în Europa și America de Nord cu afirmația că nu va folosi forța pentru a-și atinge obiectivele, dar conform investigațiilor de până acum menține de fapt contactul cu grupările teroriste și relații strânse ideologice și financiare cu grupuri islamice radicale în războiul civil sirian-irakian.

Potrivit rezultatelor anchetei de până acum, reprezentanții Frăției Musulmane din Austria, indiferent de țările lor de origine, susțin activitățile organizației teroriste palestiniene Hamas, care a fost fondată în 1987 ca ramură a Frăției Musulmane. Hamas își propune să distrugă statul Israel și să înființeze un stat islamic cu capitala Ierusalim. Prin urmare, această strategie Hamas trebuie privită ca parte a strategiei generale a Frăției Musulmane.

 

Parchetul: Nicio acțiune împotriva Islamului


Procuratura din Graz acordă o importanță deosebită declarației că acțiunea nu este îndreptată împotriva musulmanilor sau împotriva comunității religioase din Islam. Mai degrabă, măsurile puse în aplicare sunt de asemenea destinate protejării musulmanilor, a căror religie este utilizată în mod abuziv pentru a răspândi ideologii anticonstituționale. Cu toate acestea, Frăția Musulmană nu este o comunitate religioasă, ci reprezintă extremismul politic motivat de religie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel