Austria. Primele DEMISII după atentatul de la Viena

Andreea Cosma |
Data publicării:

Coordonatorul luptei antiteroriste din Viena a fost suspendat, a anunţat vineri şeful poliţiei din capitala austriacă, Gerhard Pürstl, la patru zile după atentatul comis de un simpatizant al grupării Stat Islamic, transmit AFP şi dpa.

Erich Zwettler ''mi-a cerut să îl suspend din funcţie întrucât nu doreşte să fie un obstacol în faţa anchetei'', a declarat Pürstl în faţa presei.

Referitor la atacul comis luni, comandantul poliţiei vieneze a spus că agenţi austrieci observaseră o întâlnire între radicali germani şi autorul atentatului.

Autorităţile germane le solicitaseră colegilor austrieci să monitorizeze întâlnirea desfăşurată în iulie la Viena, potrivit lui Gerhard Pürstl. Acesta a recunoscut că s-au făcut greşeli în evaluarea riscului reprezentat de viitorul atacator, care era eliberat condiţionat după o condamnare legată de terorism.

 

Primele demisii după atentat

 

Ministerul de Interne austriac a recunoscut faptul că agenţii săi ştiau cu câteva săptămâni înainte de atac că viitorul autor încercase să cumpere muniţii în Slovacia, în luna iulie.

Citeşte şi: ATENTAT Viena. Austria a fost AVERTIZATĂ de planurile atacatorului de poliţia slovacă

A doua zi după atentatul soldat cu patru morţi în centrul Vienei, cancelarul austriac Sebastian Kurz şi-a făcut cunoscută hotărârea de a lupta împotriva "islamului politic", "ideologie" ce reprezintă un "pericol pentru modelul de viaţă european".

Poliţia austriacă a reţinut ulterior 16 bărbaţi, dintre care unii erau cunoscuţi de autorităţile statului pentru infracţiuni cu caracter terorist. Şase dintre ei au fost puşi în libertate, a indicat vineri pentru AFP purtătoarea de cuvânt a parchetului, Nina Bussek, explicând că bănuielile în privinţa acestora nu au fost confirmate.

Citeşte şi: ATENTAT Viena. Ministrul de interne austriac recunoaşte ERORI înainte de atacul terorist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel