Austria militează pentru oprirea migrației ilegale. Care e motivul

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că oprirea imigrației ilegale înseamnă și oprirea invaziei unor idei antisemite în Europa. 

Oprirea migraţiei ilegale trebuie să facă parte din lupta Europei împotriva creşterii antisemitismului, a afirmat miercuri la Viena cancelarul austriac Sebastian Kurz, în cadrul unei conferinţe consacrate combaterii tendinţelor antisemite şi antiisraeliene la care au luat parte şi lideri ai comunităţii evreieşti din Europa, relatează dpa.

"Un flux puternic de imigranţi proveniţi din ţări musulmane poate provoca probleme, cum ar fi o percepţie diferită asupra Israelului sau idei antisemite pe care nu am dori să le avem în societăţile noastre", a spus cancelarul austriac.

Kurz a menţionat că opiniile antisemite nu sunt legate exclusiv de credinţa religioasă, multe persoane care nu sunt religioase manifestând astfel de opinii.

Conferinţa de la Viena a examinat toate formele de antisemitism, inclusiv prejudecăţile existente de mai multe secole în Europa, poziţia unor grupări politice atât de dreapta, cât şi de stânga şi antisemitismul în rândurile unor imigranţi.

Consiliul evreiesc european, ce reprezintă circa 2,5 milioane de evrei de pe continent, a prezentat un plan de reglementare a acestor probleme cuprinzând, între altele, crearea unui post de emisar special şi a unui institut pentru combaterea antisemitismului în fiecare ţară.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy