Austria. Lockdown prelungit cu încă o săptămână. Planul de carantinare al Guvernului, "trântit" de opoziţie

Andreea Cosma |
Data publicării:

Opoziția respinge planul „freestyle”, motiv pentru care lockdown-ul în Austria va fi de facto prelungit cu o săptămână, scrie heute.at.

Lockdown-ul curent este programat pentru 24 ianuarie. Prin „testare gratuită”, cetăţenii ar trebui să poaaată obţine o reducere a carantinei până pe 18 ianuarie, iar un test negativ ar putea chiar să îi scutească de restricțiile de ieșire, potrivit planului guvernului. Dar acest plan a eșuat acum, deoarece opoziția este unită împotriva iniţiativei.

Numărul de infecții este prea mare pentru SPÖ (Partidul Social Democrat - n. red.), legea este neconstituțională pentru FPÖ (Partidul Libertății din Austria - n. red.), cei din formaţiunea Neos sunt enervați de perioada de evaluare de doar trei zile. Este prevăzut un veto al celor trei părți din Consiliul federal, motiv pentru care legea nu mai poate intra în vigoare înainte de 18 ianuarie.

 

Veto-ul ar putea extinde carantina

 

Consecințele acestui fapt? Comerțul, gastronomia, turismul și școlile vor putea fi deschise doar pe 24 ianuarie, iar restricțiile de ieșire vor cădea probabil doar la această dată. De asemenea, deoarece vaccinările sunt extrem de lente și haotice și numărul de infecții este încă prea mare.  

Opoziția dorește să negocieze din nou luni cu ministrul Sănătății Rudi Anschober (verzi) cu privire la legea „cea mai liberă”. 

Serverele Parlamentului au provocat anterior o stare proastă în rândul opoziției. Ele au fost indisponibile ore în șir - posibil paralizate din cauza numeroaselor declarații despre „cel mai liber”. Purtătorul de cuvânt al securității verzi, Georg Bürstmayr, a suspectat chiar o „acțiune organizată” a negatorilor Covid din spatele ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel