EXCLUSIV  Austria: Îngrijitoare româncă, dată afară din casă de bătrâna pe care o îngrijea: Obligată să doarmă în beci, în toiul iernii

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă a plecat, imediat după Anul Nou, în Austria, lângă Salzburg, pentru a avea grijă de o bătrână de 92 de ani. Femeia a ajuns însă să fie izgonită din casă și obligată să-și petreacă noaptea într-un beci, în miezul iernii.

Bătrâna a apelat la o agenție specializată pentru a o ajuta să-și găsească pe cineva care să o asiste, puterile slăbindu-i pe zi ce trece. O româncă i-a fost repartizată, iar femeia aa ajuns lângă Salzburg imediat după Anul Nou. Când nonagenara a văzut însă cât costă serviciile româncei, facturate de agenția de plasare a forței de muncă, s-a răzbunat pe cea care a avut grijă de ea timp de peste două săptămâni și a izgonit-o de îndată. Românca a fost nevoită să doarmă într-un beci, în toiul iernii, când afară sunt deja temperaturi negative.

Femeia a început pe data de 4 ianuarie, a lucrat la o bătrână de 92 de ani în Austria, în apropiere de Salzburg. Apoi bătrâna, clienta româncei, a primit factura de 2.400 de euro de la agenția care a plasat-o pe îngrijitoare, pe româncă“, a explicat Erich Mocanu, reprezentantul organizației AEBS, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.

Austria: Îngrijitoare româncă, dată afară din casă de bătrâna pe care o îngrijea

 

În momentul în care bătrâna a văzut că are de plătit 2.400 de euro pe lună pentru îngrijitoare, a început să țipe: „Că nu am nevoie de îngrijitoare, acasă cu tine, pleacă, ieși afară și altele. Și așa femeia a fost dată, marți seară, afară din casă, pe frig. Bătrâna de care avea grijă a locuit într-un bloc de apartamente. Când a fost izgonită, ea și-o luat câte a apucat în geantă și, pentru că nu avea altă alternativă, s-a dus în beciul clădirii, unde a stat până a doua zi dimineață“, a mai povestit Erich Mocanu.

Românca, obligată să doarmă în beci, în toiul iernii

 

Plecată de acasă pentru un venit mai decent, românca s-a văzut în situația de a îndura frigul iernii departe de casă și fără a avea o alternativă. A doua zi a contactat agenția de plasare a forței de muncă, sperând că va primi sprijin și îndrumare. A fost dusă la un hotel, dar i s-a pus în vedere să își achite singură camera.

A venit o femeie de la agenția de plasare a forței de muncă și a dus-o la un hotel și i s-a spus că ea trebuie să-și plătească sigură hotelul, ceea ce este ilegal. Ar trebui să plătească bătrâna, care nu și-a respectat contractul. Legal, chiar dacă dai pe îngrijitor afară, trebuie să îi acorzi un preaviz de 2 săptămâni. Deci costurile acestea - și de hotel și pe mai departe -, salariu pentru încă 2 săptămâni, bătrâna trebuie să le plătească. Și dacă nu se va achita de această obligație, o să o acționez pe bătrână în judecată, chiar dacă are 92 de ani“, a mai spus Erich Mocanu.

2. -imagine fara descriere- (ingrijitoare-romanca-a-dormit-in-beci--austria2.jpg)

Dacă vreți să fiți notificați pe Whats App de fiecare dată când apare o știre importantă, puteți intra pe unul dintre grupurile noastre, accesând următorul link: https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel