Austria. Bonus de 200 de euro pentru cine alege să repare, în loc arunce obiectele. Cum poți intra în posesia banilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

De la începutul anului 2022, Austria va introduce „bonusul de reparație“, în valoare de 200 de euro. Iată cine îl va putea accesa și in ce condiții.

"Consumatorii se confruntă adesea cu problema că vor să repare un aparat, dar fie nu este posibil, fie ar fi mai ieftin să cumpere unul nou", spune Ulrike Fischer, purtător de cuvânt al Partidului Verde din Austria, într-o declarație privind protecția consumatorilor.

Acest lucru urmează să se schimbe de la începutul anului 2022 cu introducerea bonusului de reparații. Marți, propunerea de rezoluție a ÖVP, Verzilor, SPÖ și NEOS pentru promovarea serviciilor de reparații pentru dispozitive electronice a fost adoptată în unanimitate. Aceasta înseamnă că persoanele care își repară aparatele electrocasnice sau electrice stricate, în loc să cumpere altele noi, vor primi un bonus de până la 200 de euro. Acest lucru va fi finanțat prin subvențiile UE în cadrul programului Corona.

Prin această decizie, guvernul austriac dorește să facă următorul pas spre durabilitate. Dacă consumatorul aduce un aparat defect pentru reparații și nu îl aruncă, mediul este protejat în mod automat. În plus, vor fi încurajate micile întreprinderi de reparații și vor fi create noi locuri de muncă. Astfel, "atât oamenii, cât și natura au de câștigat", subliniază Ulrike Fischer, citat de Kroneheit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel