Austria. Adolescent român de 13 ani, declarații halucinante când a fost prins după o serie de tâlhării

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

La doar trei săptămâni după două atacuri brutale într-o singură noapte în Linz, poliția a reușit să dea de urma a doi copii de 13 ani ca fiind autorii faptelor. Unul dintre ei este român. Declarațiile celor doi sunt de necrezut.

Ei voiau doar să își "jefuiască" victimele. Nu le-a păsat deloc că victimele lor au fost grav rănite în acest proces. Acestea sunt declarațiile inumane ale celor doi tineri care au fost identificați de poliție ca fiind autorii a două jafuri comise în Linz la 16 octombrie. Și mai de neconceput, unul dintre cei doi - un român în vârstă de 13 ani din Linz - a spus că este distractiv să lovească în capetele altora.

Austria. Adolescent român de 13 ani, declarații halucinante când a fost prins după o serie de tâlhării

 

Împreună cu un alt copil de 13 ani din cartierul Kirchdorf, el a atacat pentru prima dată un bărbat de 48 de ani în Goethestrasse în jurul orei 4.30 dimineața, la mijlocul lunii octombrie. Cu o brutalitate extremă, cei doi l-au jefuit de portofel și de telefonul mobil, apoi au cumpărat țigări cu cardul furat de la bancomat.

După numai o oră, cei doi și-au atacat următoarea victimă. În jurul orei 6 dimineața, au atacat un bărbat de 20 de ani din districtul Gmunden în gara principală și l-au jefuit de portofel, telefon mobil, geacă și ceas de mână. De asemenea, aceștia și-au filmat acțiunile. În apartamentele adolescenților, poliția a găsit carduri bancare, telefoane mobile și geaca uneia dintre victime, potrivit meinbezirk.at.

Vezi mai departe

Un român, „campionul“ traficului de persoane în Austria: A traficat 30.000 de refugiați; peste 150 de milioane de euro, „profitul“ organizației

 

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat că poliția a prins un traficant de persoane care era "responsabil pentru 30.000 de intrări ilegale". Este vorba despre un român care a traficat 30.000 de refugiați. 

Numărul solicitanților de azil continuă să crească brusc în Austria. În perioada ianuarie-septembrie 2022, în Austria au fost depuse 71.885 de cereri de azil, de aproape trei ori mai multe decât în primele nouă luni din 2021, potrivit statisticilor preliminare privind azilul publicate joi de Ministerul de Interne din această țară.

Ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP) a acordat un interviu pentru "Bild" cu privire la situația actuală a azilului. El a vorbit despre o "luptă transfrontalieră împotriva contrabandiștilor". Potrivit lui Karner, autoritățile austriece "au oprit 480 de contrabandiști numai în acest an". Apoi, ministrul de interne vorbește despre un caz deosebit de drastic: unul dintre contrabandiștii prinși, "un român, era responsabil pentru 30.000 de intrări ilegale".

Un român, „campionul“ traficului de persoane în Austria

 

Românul făcea parte dintr-o organizație internațională de contrabandă care a fost prinsă de poliția austriacă în luna mai. Amploarea activităților acestei organizații de trafic de persoane a fost estimată la peste 36.100 de persoane traficate, inclusiv copii și sugari, și o cifră de afaceri de aproximativ 152 de milioane de euro.

În prezent, contrabandiștii ar cere între 3.000 și 5.000 de euro de persoană pentru ruta balcanică de la Belgrad. Austria și-a întărit controalele la frontierele cu vecinii din UE, a declarat Karner. "Atâta timp cât frontierele externe ale UE nu sunt protejate, nu există alternativă. Vremea de a le face semn oamenilor să treacă a trecut", a declarat Karner pentru Bild.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel