AUR se "dezintegrează" încet: Încă un deputat demisionează din partid, la o lună după alte două plecări

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
AUR se "dezintegrează" încet: încă o demisie din partid
AUR se "dezintegrează" încet: încă o demisie din partid

Deputatul Daniel Rusu şi-a anunţat, miercuri, demisia din grupul parlamentar al AUR şi va activa în continuare ca deputat neafiliat. Anunțul vine la doar lună după ce alți doi deputați au părăsit formațiunea. Unii adversarii politici vorbesc deja de o "dezintegrare" a AUR. 

"Având în vedere neconcordanţele de tip ideologic şi administrativ care au apărut între subsemnatul şi grupul pe care îl reprezentam, grupul AUR, în calitate de vicelider, vreau să îmi anunţ astăzi ieşirea din grupul AUR şi (...) vreau să vă anunţ că voi rămâne în continuare ca deputat neafiliat, în grupul neafiliaţilor", a spus Rusu în plenul Camerei Deputaţilor.

Daniel Rusu este deputat de Alba, ales pe listele electorale ale AUR. El a ocupat funcţia de vicelider al grupului parlamentar AUR de la Camera Deputaţilor.

Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au demisionat la sfârșitul lunii martie

 

La sfârșitul lunii martie, deputatul Dănuţ Aelenei a anunţat că demisionează din grupul parlamentar al AUR şi că îşi va continua activitatea ca neafiliat. Totodata, el a cerut la acea vreme protecţia instituţiilor statului, susținând că ar fi fost ameninţat.

Deputatul AUR și-a anunțat demisia în plenul Camerei, unde l-a acuzat pe George Simion de "lucruri ilegale şi nestatutare". Mai mult, el a susținut că ar fi fost amenințat că va fi călcat de mașină.

"La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi. Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore", a declarat Aelenei, în plenul Camerei Deputaţilor, conform Agerpres.

În urmă cu o zi, deputatul AUR Nicolae Roman își anunțase la rândul său demisia din partid, la tribuna Camerei Deputaților. Roman a anunțat pe pagina sa de socilalizare că se înscrie în partidul lui LIviu Dragnea - Alianţa pentru Patrie.

Iulian Lorincz: Aur se dezintegrează. Rusia pierde teren în România

 

Știrea că Daniel Rusu demisionează din AUR nu a trecut neobservată de adversarii politici. Iulian Lorincz, deputat USR Diaspora este de părere că formațiunea condusă de George Simion se "dezintegrează" și că "Rusia pierde teren în România"

"Rusia pierde teren în România.

Trompeta de la Moscova, AUR, a mai pierdut un deputat. Am pierdut deja numărătoarea demisiilor parlamentarilor AUR.

Este foarte bine să vedem dezintegrarea acestei formațiuni extremiste, populiste și rusofile", a scris Lorincz pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel