Augustin Zegrean, despre decizia CCR în privința completurilor specializate

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Toate privirile sunt îndreptate spre CCR. Miercuri, CCR trebuie să judece sesizarea făcută de Florin Iordache în privința completurilor specializate, printre beneficiari fiind și Liviu Dragnea, președintele PSD.

Fostul președinte al Curții Constituționale,Augustin Lazăr, consideră că această sesizare ar trebui respinsă. Acesta susține că se urmărește anularea tuturor sentințelor și reluarea de la zero a dosarelor.

În mod normal, Curtea Constituțională ar trebui să respingă această sesizare pentru că, nu întotdeauna, când judecătorul încalcă legea se declară un conflict juridic de natură constituțională între instanță și Parlamentul legiuitor. În mod normal, în cazurile în care se încalcă legea, cel care suferă din această încălcare poate să folosească căile de atac prevăzute de lege. În penal există cale de atac. Dacă completul de trei era ilegal constituit, putea să se invoce această nelegală constituire a completului în calea de atac. Dacă nu s-a făcut, înseamnă că cel care a fost judecat și-a asumat și a fost de acord cu această sentință.Deci nu poți să vii după ani de zile să spui că s-a creat un conflict juridic și să iei de la capăt procesele. Este atât de evident ce se urmărește prin cererea asta încât n-are rost să mai discutăm. Este evident că se urmărește să se anuleze toate sentințele, să se reia judecata pentru că, în cele mai multe dintre situații, în felul acesta s-ar ajunge la prescripția răspunderii penale”, a declarat Zegrean într-o intevenție telefonică la B1TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel