Augustin Lazăr, vizită la Direcția Națională Antimafia Italia

Augustin Lazăr a efectuat o vizită la Direcția Națională Antimafia din Italia. 

O delegaţie condusă de procurorul general Augustin Lazăr a participat, în Italia, la un workshop organizat de UNESCO pe tema combaterii traficului ilicit de bunuri culturale, fiind efectuată şi o vizită la Direcţia Naţională Antimafia şi Antiterorism.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Augustin Lazăr a participat, în perioada 12 - 15 noiembrie, la invitaţia UNESCO, la workshopul cu tema "Combaterea traficului ilicit de bunuri culturale", organizat la Roma.

Evenimentul se adresează autorităţilor din România şi Republica Moldova şi reprezintă o oportunitate pentru participanţi de a-şi dezvolta cunoştinţele din domenii asociate prevenirii şi combaterii traficului ilicit de bunuri culturale, precum restituirea bunurilor culturale, măsuri de prevenire şi reducerea riscurilor.

În cadrul evenimentului, Augustin Lazăr a susţinut o prezentare pe tema protecţiei patrimoniului cultural din perspectiva expertizei autorităţilor naţionale în acest domeniu.

(w670)

De asemenea, Lazăr a detaliat aspecte privind legislaţia specifică şi a expus un studiu de caz, facilitând astfel schimbul de bune practici între autorităţile italiene, române şi moldovene.

În cursul zilei de marţi, Augustin Lazăr a avut o întrevedere cu Riccardo Fuzio, procurorul general al Curţii de Casaţie Italiene. Discuţiile au vizat cooperarea judiciară româno-italiană, aspecte referitoare la parchetul european, colaborarea dintre cele două parchete generale, inclusiv în contextul unor evenimente care vor avea loc în perioada când România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, precizează sursa citată.

Miercuri, delegaţia română a efectuat o vizită la Direcţia Naţională Antimafia şi Antiterorism, unde s-a întâlnit cu Federico Cafiero de Raho, procurorul naţional antimafia. Temele abordate în cursul întâlnirii au vizat cooperarea româno-italiană în domeniul combaterii criminalităţii organizate, măsurile asiguratorii şi importanţa recuperării bunurilor în cadrul procedurilor penale.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

8 mar 2021, 07:27 in Știri
Horoscop, luni, 8 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy