Au pretins că au locuit 10 ani în Italia, pentru a încasa venitul de cetățenie: Cinci români lăsați fără 90.000 de euro și anchetați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Au pretins că locuiesc în Italia de zece ani pentru a frauda statul italian prin încasarea venitului de cetățenie. Cinci români anchetați și 90 de mii de euro confiscați.

Garda de Finanțe din Torre Annunziata a executat un ordin de sechestru preventiv pentru echivalentul sumei de 88.697,41 euro, emis de judecătorul pentru anchete preliminare al Tribunalului din Torre Annunziata, la cererea Parchetului, împotriva a cinci persoane de naționalitate română. 

Destinatarii măsurii, toți rezidenți în municipiul Castellammare di Stabia, ar fi primit în mod necuvenit prestația de venit de cetățenie între ianuarie 2020 și octombrie 2021, în valoare totală egală cu suma menționată mai sus. 

Au pretins timp de 10 ani că au locuit în Italia, pentru a încasa venitul de cetățenie: Cinci români lăsați fără 90.000 de euro

 

În special, potrivit reconstituirii făcute de organele competente, suspecții ar fi declarat, contrar adevărului, că sunt rezidenți în Italia de cel puțin zece ani. De asemenea, doi dintre suspecți ar fi atestat în mod fals că au avut reședința în Italia în mod continuu în ultimii doi ani, considerați la momentul depunerii cererii, și pe toată durata plății prestației. 

Având în vedere cele constatate, a fost solicitată și emisă o măsură de abluțiune împotriva persoanelor menționate mai sus pentru suma primită în mod necuvenit, constituind profitul infracțiunii. 

În timpul executării măsurii asigurătorii, încă în curs de desfășurare și de care s-a ocupat Compania din Castellammare di Stabia a Gărzii de Finnțe, au fost confiscate 21.300 de euro, din care  8.000 în numerar și 13.300 în vehicule. Alte active financiare sunt în curs de cuantificare pe conturile bancare care s-au dovedit a fi atribuibile suspecților. 

Comisia Europeană ar putea suspenda "Venitul de Cetățenie" plătit de Italia: "Încalcă drepturile privind libera circulație"

 

Lovitură pentru milioane de cetățeni care primesc Venitul de Cetățenie (Reddito di cittadinanza). Comisia Europeană consideră că acest tip de venit încalcă drepturile privind libera circulație a lucrătorilor. O procedură de infringement urmează să fie inițiată. 

Venitul de cetățenie din Italia nu este în conformitate cu legislația UE privind libera circulație a lucrătorilor, drepturile cetățenilor, rezidenții și protecția internațională. Aceasta este opinia Comisiei Europene, care a deschis o procedură de infringement împotriva Italiei, deoarece acest tip de ajutor discriminează alți lucrători din UE.

O procedură de infringement urmează să fie inițiată și în cazul alocației unice pentru copii. Potrivit Comisiei, aceste norme încalcă legislația UE, deoarece nu tratează în mod egal cetățenii UE, ceea ce constituie o discriminare, scrie agenția italiană de presă ANSA.

Citește mai multe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel