Atlassib se DESFIINȚEAZĂ. Românii spun "Adio!" celui mai mare transportator de persoane

Liviu Ludovic / 11 dec 2019, 13:14 Salveaza PDF Comentarii

Desființarea Atlassib se confirmă. Compania de transport Atlassib, controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, se desființează. Ce se întâmplă cu societatea și cum se va numi de acum încolo. 

Atlassib, cel mai mare transportator internațional de călători pe distanțe lungi din România se desființează. Compania va fi "divizată prin absorbție", patrimoniul acesteia fiind preluat în totalitate de alte trei firme controlate de familia omului de afaceri Ilie Carabulea.

Patrimoniul Atlassib va fi împărțit între Atlantic Travels International (societatea prin care Carabulea își administrează hotelul Ramada), Tipo Trib, societatea prin intermediul căreia în trecut era tipărit ziarul Tribuna – azi ziarul are propria tipografie) și Horticola Internațional (societatea prin care Ilie Carabulea a înființat exploatația de meri pe 96 de hectare obținute de la ADS în condiții extrem de favorabile, potrivit publicației Turnul Sfatului.

Atlassib se desființează - Atlantic Travels îi ia locul

 

Potrivit raportului de divizare, scopul acestor operațiuni este de a crește profitabilitatea, de a utiliza mai bine resursele și de a crește rentabilitatea, printre altele. Planul de divizare prin absorbție a fost întocmit fără a mai fi cerută examinarea acestuia de către experți, după cum lăsa legea posibilitatea.

Activitatea principală a Atlassib – cea de transporturi – va fi preluată cu toată infrastructura existentă de Atlantic Travels Internațional, pe când proprietățile imobiliare vor fi preluate pentru a fi închiriate de către Horticola Internațional și, respectiv, Tipo Trib.

"Modul de alocare a activelor și pasivelor a avut în vedere preluarea de către Atlantic Travels Internațional a ramurii principale de activitate cu toate elementele aferente acesteia precum și elementele aferente gestiunii administrative/activităților suport, inclusiv know-how-ul aferent, experiența în domeniul de activitate și istoricul contractual", se mai arată în documentul citat.

De altfel, în Piața Mare a Sibiului au fost văzute în ultimele săptămâni diferite autocare inscripționate "Atlantic Travels", aduse în centrul orașului pentru realizarea unor clipuri publicitare, mai scrie aceeași sursă. 

Atlassib, o companie activă de peste 26 de ani


Atlassib SRL a fost înființată pe 22 iulie 1993, activitatea de bază fiind cea de transport internațional de persoane. Peste 500.000 de călători erau transportați anual de societatea care opera pe rute din 13 țări (exceptând țara noastră): Grecia, Austria, Germania, Franța, Belgia, Olanda, Anglia, Scoția, Suedia, Cehia, Italia, Spania sau Portugalia. Atlassib a ajuns la 94 de agenții în România și alte 175 în Europa, flota companiei numărând 166 de autocare, cu capacități cuprinse între 32 și 75 de locuri.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.28