Atenție la brazii de Crăciun naturali, sau poți risca o infestare cu insecte. Postarea care a făcut ravagii pe internet

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Utilizatorii rețelelor de socializare i-au avertizat pe oameni să își verifice imediat pomii de Crăciun sau pot risca o infestare cu insecte. Brazii ascund mici bulgări maro care seamănă cu conurile de pin, dar ar putea fi casa a sute de insecte.

Brazii naturali, în ghiveci sau nu, sunt un accesoriu binevenit în multe case de Crăciun. Însă nu și sutele de insecte pe care le-ar putea adăposti.

Ca atare, oamenii au fost avertizați să își verifice pomii pentru a vedea dacă nu există bulgări mici de mărimea unei nuci lipiți pe crengi sau tulpină. În acest caz nu trebuie decât să îi îndepărteze, iar bradul poate fi păstrat.

 

Cum să te ferești de o infestare cu insecte de Crăciun

 

Bulgărele maroniu, care seamănă cu conurile de pin, ar putea fi un sac cu 100-200 de ouă de mantă rugătoare (călugărițe) și este important să găsiți sacii înainte ca ouăle să eclozeze, altfel riscați o infestare urâtă. Din fericire, utilizatorii rețelelor de socializare au împărtășit semnele la care trebuie să fiți atenți, după ce mai mulți proprietari de locuințe ghinioniști au fost nevoiți să învețe lecția pe calea cea grea.

Iubitorii de copaci au făcut schimb de sfaturi după ce un bărbat care a găsit două smocuri în copacul său și a făcut o postare pe Facebook, unde a dat sfaturi despre cea mai bună modalitate de a rezolva problema. Postarea utilă dintr-un Crăciun trecut recirculă în majoritatea anilor, deoarece oamenii distribuie sfatul, dornici să îi ajute și pe alții să evite această problemă neplăcută.

În postarea sa virală, Daniel Reed a scris: "Dacă se întâmplă să vedeți o chestie maro de mărimea unei nuci/ în formă de nucă în pomul de Crăciun, nu vă îngrijorați, tăiați creanga și puneți-o în grădină. Acestea sunt 100-200 de ouă de mantă prădătoare! Noi am avut două guguloaie de ouă pe bradul nostru anul acesta. Nu le aduceți înăuntru că vor ecloza!"

 

2. Foto: Unsp... (julianna-arjes-a2ghruxwdim-unsplash.jpg)

 

Postarea a fost distribuită de peste 185.000 de ori

 

Până în prezent, avertismentul a fost distribuit de peste 185.000 de ori, mai multe persoane susținând în comentarii că au găsit bulgări similari pe copacii lor.

Un răspuns spunea: "Am avut un copac cu unul înăuntru și nu am știut până când au eclozat. Erau peste tot".

O a doua persoană a scris: "Mi s-a întâmplat asta acum câțiva ani, a fost o nebunie, m-am dus la socrii mei și m-am întors la o grămadă de gândaci mici, am aflat că erau călugărițe." O altă persoană a adăugat: "Cred că am sindromul de stres post-traumatic de când ni s-a întâmplat nouă."

Așadar, dacă anul acesta ați optat pentru un brad de Crăciun adevărat, merită să vă faceți timp să îl verificați. În caz contrar, s-ar putea să vă treziți că vă ocupați de o petrecere mult mai mare decât v-ați așteptat în acest sezon festiv, conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel