Atenție la banii nedeclarați la intrarea în Germania! O româncă a rămas fără 28.000 de euro și i s-a deschis dosar penal

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Se pare că românii ignoră legea care spune că orice sumă peste 10.000 de euro trebuie declarată la intrarea în Germania. O româncă a rămas fără toți banii pe care îi avea la ea și s-a ales și cu dosar penal.

Polițiștii federali germani au verificat vineri, 3 septembrie, în cadrul unor controale de frontieră intensificate efectuate pe A5 lângă Freiburg im Breisgau, un autoturism în care se aflau o româncă în vârstă de 31 de ani și partenerul ei.

În timpul controlului, polițiștii au descoperit că românca, care intrase în Germania din Elveția, avea asupra ei 28.000 de franci elvețieni și puțin sub 3.000 de euro, bani pe care nu i-a declarat.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției din Weil am Rhein, întrucât sumele de peste 10.000 de euro trebuie declarate la trecerea frontierei, femeia a fost predată autorităților vamale care au confiscat numerarul nedeclarat și au inițiat proceduri penale pentru infracțiunea de spălare de bani.

În plus, românca a fost obligată să plătească și o garanție de 7.250 de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel