COD ROSU  Atenție, români! Cod ROȘU de vreme rea în Italia. O secție de votare a fost EVACUATĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Italia că autoritățile au emis, pentru sâmbătă și duminică, coduri roșu și portocaliu de precipitații intense și vânt în mai multe regiuni ale țării. 

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Serviciul de Protecție Civilă italian a emis, pentru zilele de 23 și 24 noiembrie 2019, un cod roșu de precipitații intense și vânt în zona centrală a regiunii Liguria, cod portocaliu pentru bazinul nordic al regiunii Piemonte, regiunea Emilia-Romagna și sudul regiunii Veneto, precum și cod galben pentru o mare parte din teritoriul Italiei (Trentino Alto Adige, Valle D'Aosta, Lazio, Umbria, Sicilia și parțial în Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Toscana, Abruzzo și Calabria). Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, se recomandă consultarea paginii de Internet a Serviciului de Protecție Civilă www.protezionecivile.gov.it", au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

O secție de votare a fost evacuată

Din cauza codului roșu de inundații a fost solicitată evacuarea clădirii în care era organizată secția de votare nr. 427 din Savona Italia, potrivit unui document de presă al MAE remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

"MAE face precizarea că procesul de vot aferent primei zile nu a fost afectat în niciun fel la această secție. De asemenea, în vederea asigurării desfășurării în condiții optime a procesului de vot pentru zilele de sâmbătă și duminică, Consulatul General al României la Torino a întreprins demersuri în regim de urgență și a identificat o nouă locație în aceeași localitate, schimbarea locației urmând a face obiectul aprobării de către AEP. Noua locație identificată pentru secția de vot menționată este: Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona", a conchis sursa menționată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel