Atacurile cibernetice, noua formă de terorism. Numărul lor este în creştere

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În următorii ani, numărul atacurilor de tip ransomware va creşte la nivel global. Lior Frenkel, CEO Waterfall, spune că multe companii nu ştiu că pot fi vizate.

De un an de zile, hackerii sunt tot mai îndrăzneţi, iar atacurile de tip ransomware vizează companiile de stat şi pe cele private. Asta în condiţiile în care tehnologia îi ajută să scape mai uşor. Răscumpărarea se plăteşte în criptomonede, iar companiile sunt conectate la reţele uriaşe.

„Va fi mai rău înainte să fie mai bine. Este uşor să lansezi aceste atacuri cu succes, aşa că vor fi mai dese. Asta până ce îndeajuns de mulţi din industrie şi îndeajuns de multe ţări îşi vor ridica nivelul de securitate”, spune Lior Frenkel, CEO şi co-fondator al Waterfall Security, care asigură siguranţa cibernetică pentru infrastructura critică, dar şi pentru companii din Israel, America de Nord, dar şi din România.

 

„E noul tip de terorism, noul tip de infracţiune criminală globală”

 

El spune că Guvernul trebuie să deruleze o campanie de informare pentru ca antreprenorii să ştie la ce se expun.

„Cel mai rău lucru posibil este să ai în faţă un client sau un sector de piaţă care nu este conştient de pericole. Tot ce este accesibil de pe internet poate fi şi va fi piratat. Dacă nu azi, va fi mâine sau peste două luni. În al doilea rând, trebuie să ai un sistem de rezervă foarte detaliat şi foarte amănunţit. Al treilea lucru este prevenţia, conştientizarea. Să presupui că vei fi atacat şi să ştii ce să faci când se va întâmpla asta”, a mai spus Lior Frenkel.

Văzute de mulţi drept ceva minor, atacurile cibernetice reprezintă viitorul terorismului. Totul cu sprijinul unor ţări precum Coreea de Nord sau Rusia, care, potrivit FBI, susţin şi încurajează grupurile de hackeri. „E noul tip de terorism, noul tip de infracţiune criminală globală”, susține CEO-ul de la Waterfall Security.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel