Atacuri lângă Tel Aviv. Atacatorul a deschis focul dintr-o maşină: „Nimic nu poate justifica teroarea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Atacuri lângă Tel Aviv. Atacatorul a deschis focul dintr-o maşină: „Nimic nu poate justifica teroarea”
Atacuri lângă Tel Aviv. Atacatorul a deschis focul dintr-o maşină: „Nimic nu poate justifica teroarea”

Un atacator arab a împuşcat mortal cel puţin cinci persoane într-o serie de atacuri armate într-o suburbie a oraşului Tel Aviv din Israel, au anunţat serviciile de salvare locale, informează Reuters. Poliţia a precizat că l-a ucis pe atacator, fără a-i dezvălui identitatea.

„Din păcate, am constatat moartea a cinci persoane”, a declarat, pentru postul de televiziune Kan, Elie Bin, director al Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

În cursul serii, locuitori din Bnei Brak, localitate ultraortodoxă la periferia Tel-Aviv-ului, apoi din localitatea învecinată Ramat Gan au spus că un bărbat circula cu o maşină şi deschidea focul asupra trecătorilor.

Poliţia israeliană a confirmat atacurile şi a precizat ulterior că atacatorul a fost ucis de forţele de ordine.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Potrivit unor media israeliene, serviciile de securitate israeliene sunt de părere că atacatorul este un palestinian din Cisiordania ocupată, relatează Reuters.

 

SUA şi Mahmoud Abbas condamnă atacurile de lângă Tel Aviv

 

Statele Unite au condamnat marţi "ferm" atacurile "teroriste" armate care au făcut cinci morţi la periferia metropolei Tel Aviv, în Israel, o ţară care se confrunta cu un val de violenţe, notează AFP.

„Condamnăm ferm atacul terorist de astăzi de la Bnei Brak, în Israel (...) Această violenţă este inacceptabilă. Israelienii, ca toate persoanele din întreaga lume, ar trebui să poată trăi în pace şi fără teamă”, a afirmat şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, într-un comunicat.

La rândul său, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a emis o rară condamnare a atacurilor din apropiere de Tel Aviv, comise, potrivit presei locale, de un palestinian din Cisiordania.

„Uciderea de civili palestinieni şi israelieni nu face decât să agraveze şi mai mult situaţia, deoarece ne străduim cu toţii să ajungem la stabilitate, mai ales pe măsură ce ne apropiem de luna sfântă a Ramadanului şi de sărbătorile creştine şi evreieşti”, a declarat el într-un comunicat transmis de agenţia oficială palestiniană Wafa.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise în apropiere de Tel Aviv în aceste atacuri, al treilea într-o săptămână în Israel, confruntat cu un val de violenţe care îngrijorează autorităţile în perspectiva apropierii sărbătorilor religioase.

În 2021, ciocnirile dintre forţele israeliene şi manifestanţi palestinieni în cursul Ramadanului la Ierusalim, în special pe Esplanada Moscheilor, au dus la un război de 11 zile între Hamas, aflat la putere în Gaza, şi armata israeliană.

 

Berlinul avertizează împotriva unei ''spirale a violenţei''

 

Germania a avertizat marţi împotriva unei „spirale a violenţei” după atacurile armate care au făcut cel puţin cinci morţi la periferia metropolei israeliene Tel Aviv, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, scrie AFP.

„Toţi cei care au responsabilităţi şi influenţă trebuie să condamne clar aceste acte de violenţă pentru a evita o nouă escaladare a violenţei”, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului german, citat în comunicatul de presă, îndemnând la „evitarea unei spirale a violenţei în perioada sărbătorilor care urmează pentru evrei, musulmani şi creştini”.

Poliţia a afirmat că l-a împuşcat pe agresor fără a-i dezvălui identitatea. Acesta a fost al treilea atac în Israel într-o săptămână.

„Ca şi atacurile de la Beer Sheva şi Hadera, atacul (de marţi) este şocant prin brutalitate şi sânge rece”, potrivit guvernului german care a condamnat cu „cea mai mare fermitate acest val de atentate din Israel”. „Nimic nu poate justifica teroarea”, a subliniat executivul de la Berlin, citat de AFP. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel