Atacuri cu cuțitul la Amsterdam: un MORT și patru răniți

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Poliţia olandeză ancheta sâmbătă o serie de atacuri cu cuţitul comise în ajun la Amsterdam şi soldate cu un mort şi patru răniţi, dar a precizat că aceste incidente nu au legătură cu terorismul, transmite AFP. 

Un bărbat de 29 de ani a fost arestat după aceste atacuri, comise vineri seara într-o zonă cu baruri şi restaurante din Amsterdam.

Într-un comunicat, poliţia a indicat că desfăşoară ''o anchetă aprofundată cu privire la diferitele incidente şi la circumstanţele lor''. ''Echipa de anchetă condusă de Ministerul Public lasă deschise toate opţiunile, dar pentru moment nu are indicii directe despre o motivaţie teroristă'', a adăugat poliţia.

Nivelul ameninţării teroriste în Ţările de Jos este neschimbat după aceste atacuri, potrivit postului de televiziune RTL Nieuws.

Poliţia a indicat că iniţial a fost alertată în legătură cu un atac, dar ''la faţa locului s-a constatat că alte patru atacuri cu cuţitul avuseseră loc în imediata apropiere''.

''Una dintre victime a murit la locul atacului; celelalte patru au fost duse la spital'', a adăugat poliţia din Amsterdam.

În Ţările de Jos au avut loc mai multe atacuri teroriste în ultimii ani, printre care un atac cu cuţitul contra a doi turişti americani în gara din Amsterdam în 2018, autorul fiind un afgan care ulterior a fost condamnat la închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel