Atac terorist. Trei morţi, printre care un poliţist

Andreea Cosma |
Data publicării:
terorist
terorist

Doi atacatori înarmaţi cu cuţite şi un poliţist au fost ucişi luni într-un atac în Cecenia calificat drept "terorist" de autorităţi, a anunţat preşedintele acestei republici autonome din Caucazul rus, Ramzan Kadârov, informează AFP.

"Înarmaţi cu cuţite, doi terorişti au încercat să le ia cu forţa armele unor agenţi de poliţie ce patrulau în centrul capitalei cecene Groznâi", a anunţat Kadârov pe contul său de pe mesageria Telegram. "Un poliţist a murit şi cei doi atacatori au fost ucişi cu tiruri de ripostă", a precizat Kadârov, adăugând că un alt poliţist a fost rănit.

Condusă de ani buni de Ramzan Kadârov, acuzat de ONG-uri de numeroase încălcări ale drepturilor omului, Cecenia a trecut prin două conflicte sângeroase împotriva forţelor federale ruse, în anii 1990 şi 2000.

După primul război din Cecenia (1994-1996), rebeliunea separatistă s-a islamizat progresiv şi s-a extins în alte republici din Caucazul rus, depunând jurământul de credinţă faţă de organizaţia Stat Islamic în iunie 2015, chiar dacă influenţa ei rămâne una limitată.

În pofida faptului că au devenit mai rare, atacuri ce vizează autorităţile încă mai au loc regulat în Cecenia.

Pe 17 decembrie, două persoane calificate drept "terorişti" de autorităţi au fost ucise cu focuri de armă de poliţie, după ce au aruncat o încărcătură explozivă asupra unei patrule în timpul unui control de rutină.

În octombrie, un schimb de focuri s-a soldat cu cel puţin şase morţi, printre care doi membri ai forţelor de ordine, în timpul unei operaţiuni de "contraterorism" a poliţiei, în Groznâi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel