ATAC terorist la o companie de securitate britanică. Cel puțin 10 morți şi 19 răniţi

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
terorist
terorist

Cel puţin zece persoane au fost ucise într-un dublu atac revendicat de talibani care a avut loc miercuri în estul capitalei Kabul şi care a vizat o companie de securitate britanică, potrivit unui bilanţ al autorităţilor, relatează AFP, DPA şi Reuters.

"Există zece morţi şi 19 răniţi au fost evacuaţi", a declarat pentru AFP şi DPA purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wahid Majroh. 

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi, a confirmat bilanţul, fără a putea indica naţionalitatea victimelor. El a avertizat că bilanţul victimelor s-ar putea agrava.

"O maşină capcană a explodat în apropierea sediului companiei G4S. Au avut loc schimburi de focuri care acum s-au încheiat. Forţele de securitate inspectează zona pentru a o declara sigură", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Basir Mujahid.

G4S, care efectuează misiuni de securitate în lumea întreagă, a confirmat la Londra "un incident la unul dintre sediile noastre din Kabul". Compania are pe statul de plată 611.000 persoane în circa 100 de ţări şi este cotată la bursa din Londra, potrivit site-ului său de internet.

Atentatul a fost revendicat de talibani într-un mesaj pe Twitter al purtătorului lor de cuvânt Zabiullah Mujahid. "Operaţiunea a început cu înlăturarea tuturor obstacolelor de către un camion capcană şi deschiderea drumului pentru mulţi martiri", a precizat el.

Acest atac multiplu, respectiv o explozie urmată de tiruri ale unor oameni înarmaţi, are loc chiar în ziua în care secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel la guvernul afgan şi la talibani să înceapă "convorbiri de pace directe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel