Atac într-un supermarket din Italia: Un bărbat a început să înjunghie la întâmplare oamenii. Fotbalist de la Arsenal, printre victime

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Atac într-un supermarket din Italia: Un bărbat a început să înjunghie la întâmplare oamenii. Fotbalist de la Arsenal, printre victime
Atac într-un supermarket din Italia: Un bărbat a început să înjunghie la întâmplare oamenii. Fotbalist de la Arsenal, printre victime

O persoană a murit și cel puțin alte șase au fost rănite - unele grav - într-o înjunghiere într-un supermarket de lângă Milano, în nordul Italiei, spun polițiștii.

Se spune că un angajat al supermarketului Carrefour a murit după ce un bărbat a început să atace oamenii din orașul Assago. Printre accidentați s-a numărat și Pablo Mari, fotbalist împrumutat de la Arsenal. Momentan, traseul terorist este exclus, spun anchetatorii.

Un suspect în vârstă de 46 de ani a fost reținut. Motivul atacului nu este încă clar. Atacatorul a avut probleme de sănătate mintală, spun rapoartele din presa italiană.

Aproape toți răniții au răni înjunghiate în piept. Patru pacienți - inclusiv Pablo Marì, un bărbat de 40 de ani, o femeie de 72 de ani și victima - au fost duși la spital în cod roșu. O altă persoană rănită a fost transportată la spital în cod galben, în timp ce a șasea persoană implicată nu a fost transportată la spital. O femeie în vârstă de 81 de ani a fost salvată la fața locului, dar nu a fost internată la spital.

Potrivit unei inițiale reconstrucții, bărbatul care a înjunghiat victimele - în tratament timp de un an pentru o criză depresivă severă - a intrat în centrul comercial, a luat un cuțit de pe rafturi și a început să lovească primele persoane din apropiere, înainte de a fi oprit.

Cercetările sunt încredințate procurorului Paolo Storari. Carrefour Italia a declarat că și-a exprimat „cea mai mare apropiere față de angajații și clienții implicați în atac și de familiile acestora” la Hypermarketul său din Assago. Compania confirmă că „a luat imediat măsuri pentru a alerta agențiile de salvare și de aplicare a legii și pentru a opri atacatorul, care a fost reținut, și pentru a asigura buna desfășurare a operațiunilor de salvare”.

 

Fundaș spaniol de la Arsenal, printre victime

 

Mari, un fundaș spaniol în vârstă de 29 de ani, s-a alăturat lui Arsenal de la Flamengo brazilian în ianuarie 2020. El a jucat doar de 19 ori pentru Gunners și este în prezent împrumutat cu clubul italian de top Monza.

Antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta, a spus: „Tocmai am aflat. Știu că Edu [directorul tehnic Arsenal] a luat legătura cu rudele lui. Este în spital, dar pare să fie bine”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel