Asociația Forumul Judecătorilor: Recomandările GRECO trebuie respectate întocmai

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro

Lipsa oricărei reacții de conformare în urma publicării raporului Greco a guvernului precum și atitudinile unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, în frunte cu presedintele său, de respingere a unor critici ale organismelor internationale sunt inacceptabile într-un stat de drept și pot pune în pericol însuși parcursul României ca stat membru al Consiliului Europei, transmite într-un comunicat Asociația Forumul Judecătorilor din România. 


"GRECO veghează la punerea în practică a angajamentelor statelor membre de a-și uni eforturile, de a-și împărtăși experiențele și de a acționa împreună în acest domeniu, prin intermediul unui proces dinamic de evaluare și presiune reciproce.
Rapoartele de evaluare trebuie privite ca fiind rezultatul unei analize obiective, realizate de un observator extern și neutru, concluziile lor trebuie apreciate la nivelul unui înalt standard de profesionalism și respectate întocmai de statele membre, în cadrul cooperarii loiale și al evaluarii reciproce dintre acestea. (...) România a aderat la Consiliul Europei (CE) ca urmare a deciziei de la 4 octombrie 1993, formulata prin Rezolutia nr. 37/1993 a Comitetului de Miniștri al CE. Aderarea la CE, organizație fondata pe principiile respectului pentru drepturile și libertătile fundamentale ale omului, pentru valorile democrației și ale statului de drept, a constituit o etapă obligatorie în promovarea demersurilor României de aderare la Uniunea Europeană (UE) și la Organizația Tratatului Nord-Atlantic (NATO). , a scris Asociația Forumul Judecătorilor din România.

GRECO a recomandat să fie desființată secția specială pentru investigarea infracțiunilor din justiție, considerand-o "o anomalie" a cadrului instituțional existent.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel