Asistentă româncă într-un spital din Italia, eroina zilei, după ce a oprit un masacru

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bătrân de 90 de ani, înarmat cu o foarfecă și o furculiță, a atacat mai mulți pacienți dntr-un spital din Orbassano, Italia. Trei oameni au fost răniți, la fel și o asistentă româncă - eroina zilei - care a reușit să oprească masacrul. Unul dintre cei atacați a fost operat și se află în stare gravă.

Mai întâi, atacatorul și-a tăiat sonda vezicală cu o foarfecă, apoi și-a aruncat masca de oxigen și a intrat în cealaltă cameră. Aici și-a dezlănțuit furia necontrolată asupra a trei bieți pacienți, care se aflau la pat în acel moment, dintre care unul se află acum în stare critică.

Este un mister ce s-a întâmplat la spitalul San Luigi din Orbassano, unde un bărbat de 91 de ani, internat pentru probleme respiratorii, a încercat să comită un masacru în secția de geriatrie, folosind o foarfecă și o furculiță păstrate de la o masă anterioară. Bătrânul, un locuitor din Torino, a fost arestat de carabinieri, care fac acum cercetări pentru a reconstitui ce s-a întâmplat în spital.

Totul s-a întâmplat dimineața devreme, mai exact la ora 6.30. Bărbatul de 91 de ani a ieșit din camera sa, probabil într-o stare de mare confuzie, și, înarmat cu o foarfecă și o furculiță, i-a lovit pe cei trei pacienți din camera alăturată, toți de peste 80 de ani, care se aflau în același salon.

 

Asistentă româncă într-un spital din Italia, eroina zilei, după ce a oprit un masacru

 

Una dintre victime, o femeie în vârstă de 81 de ani, a suferit răni grave în partea superioară a corpului și a necesitat o intervenție chirurgicală de urgență. Ea se află acum în stare de prognostic critic, dar medicii de la spitalul San Luigi sunt optimiști și cred că viața ei nu este în pericol. Ceilalți doi pacienți au suferit, din fericire, răni minore și au fost tratați direct la fața locului.

O curajoasă asistentă medicală româncă, de 40 de ani, a reușit să oprească furia pacientului confuz. Ea s-a aruncat la pământ pentru a scăpa de loviturile acestuia și a suferit răni ușoare. Bărbatul, în vârstă de 91 de ani, a fost apoi oprit de paznicii spitalului San Luigi și de carabinieri, care au răspuns la alarmă.

După ce a fost arestat, autorul tentativei masacrului a fost supus imediat unui examen psihiatric, dar a fost găsit lucid și din acest motiv medicii nu i-au acordat tratament medical obligatoriu. Din primele reconstituiri făcute de militarii care l-au audiat, bărbatul a declarat că nu-și mai amintește nimic despre întregul episod. 

Armele folosite împotriva celor trei pacienți de pe secție, o foarfecă și o furculiță, au fost confiscate imediat de poliție. Bărbatul, în vârstă de 91 de ani, se află în prezent în arest la spitalul San Luigi, în așteptarea rezultatului audierii de validare și a unui posibil transfer la un alt spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel