Armata ucraineană: Rusia se concentrează pe încercuirea Kievului. Mariupolul, asediat intens, la un pas să fie ocupat de ruși

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ucraina. Orașul Kiev este înconjurat de trupele ruse FOTO: Twitter @Intel_sky
Ucraina. Orașul Kiev este înconjurat de trupele ruse FOTO: Twitter @Intel_sky

Trupele ruse îşi continuă avansul către capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat vineri armata ucraineană, potrivit DPA.

''Principalele eforturi ale ocupanţilor se concentrează pe încercuirea Kievului'', a declarat armata ucraineană în raportul său de dimineaţă.

Nu au fost oferite detalii despre luptele din interiorul oraşului Kiev.

Sirenele de alertă aeriană au răsunat de mai multe ori după miezul nopţii de joi spre vineri, iar rezidenţilor li s-a transmis să se îndrepte spre adăposturile pentru raiduri aeriene.

 

Oraşul-port Mariupol este complet încercuit de forţele inamice



Potrivit autorităţilor ucrainene, trupele ruse s-au retras de la aeroportul Gostomel, punct strategic important aflat la nord-vest de Kiev.

Pe de altă parte, autorităţile de la Kiev au anunţat că oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, este complet încercuit de forţele inamice, adăugând că trupele ruse au un ''avantaj tehnic semnificativ''.

Ministerul Apărării britanic a indicat însă, vineri dimineaţă, că Mariupol rămâne sub control ucrainean, dar a fost încercuit de forţele ruse şi se află sub un asediu intens.

''Infrastructura civilă a oraşului a fost ţinta unor lovituri ruse intense'', a precizat ministerul citat.

 

Aproximativ 9.000 de vieţi pierdute în rândul forţelor armate ruse



Până în prezent, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat miercuri noaptea la circa 9.000 pierderile de vieţi omeneşti în rândul forţelor armate ruse de la începerea invaziei.

Ministrul apărării de la Kiev s-a adresat îndeosebi cetăţenilor care se află în teritorii ocupate temporar de trupele ruse, scrie EFE.

"Cu ajutorul vostru armata noastră va învinge şi îi va alunga mai rapid pe ocupanţi. Trebuie să împiedicăm trupele ruse să primească ajutorul ariergardei", a îndemnat el.

Reznikov are o nouă strategie de încetinirea a armatei Rusiei. Acesta a cerut populaţiei să atace coloanele de aprovizionare care însoţesc coloanele de blindate.

"Dacă duşmanul rămâne fără combustibil, echipamente, hrană, sprijin tehnic, nu va putea face nimic", a insistat ministrul apărării de la Kiev.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel