Armata RUSĂ a sosit în Venezuela

Bolojan Bogdan / 11 dec 2018, 08:41 Salveaza PDF Comentarii

 Avioane şi militari ruşi au sosit în Venezuela pentru manevre militare comune, a anunţat luni ministrul venezulean al apărării, Vladimir Padrino Lopez, informează marţi AFP.

"Trebuie să-i spunem poporului venezulean şi lumii întregi că, aşa cum noi cooperăm în diverse domenii de dezvoltare pentru cele două popoare, ne pregătim şi pentru a apăra Venezuela", a declarat generalul Padrino Lopez. "Vom face aceasta cu prietenii noştri, pentru că avem prieteni în lume care apără relaţiile respectuoase de echilibru şi de calitate între state", a adăugat ministrul.

Padrino Lopez a făcut aceste declaraţii de pe aeroportul internaţional din Caracas, unde a primit în jur de o sută de piloţi şi de membri ai personalului rus sosiţi în Venezuela la bordul mai multor avioane militare.

Armata rusă a anunţat de la Moscova sosirea la Caracas a două bombardiere Tu-160, a unui avion de transport An-124 şi a unui avion de linie Il-62, fără a preciza nici motivele, nici durata acestei misiuni.

Ministrul venezulean a amintit că aceste avioane au fost deja prezente în Venezuela în 2013, dar că acum este vorba de "o altă experienţă". Cu toate acestea, el nu a precizat durata exerciţiilor prevăzute, pe care le-a calificat drept "schimburi de zboruri operaţionale (...) pentru a creşte nivelul de interoperabilitate a sistemelor de apărare aerospaţială" ale celor două ţări.

Vladimir Padrino Lopez a precizat că aceste manevre fac parte din cooperarea bilaterală. În timpul ultimilor ani, Rusia a vândut Venezuelei echipamente militare în valoare de mai multe milioane de dolari.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

1 apr 2020, 19:42 in Știri
Horoscop, joi, 2 aprilie 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.22