Armata RUSĂ a sosit în Venezuela

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Avioane şi militari ruşi au sosit în Venezuela pentru manevre militare comune, a anunţat luni ministrul venezulean al apărării, Vladimir Padrino Lopez, informează marţi AFP.

"Trebuie să-i spunem poporului venezulean şi lumii întregi că, aşa cum noi cooperăm în diverse domenii de dezvoltare pentru cele două popoare, ne pregătim şi pentru a apăra Venezuela", a declarat generalul Padrino Lopez. "Vom face aceasta cu prietenii noştri, pentru că avem prieteni în lume care apără relaţiile respectuoase de echilibru şi de calitate între state", a adăugat ministrul.

Padrino Lopez a făcut aceste declaraţii de pe aeroportul internaţional din Caracas, unde a primit în jur de o sută de piloţi şi de membri ai personalului rus sosiţi în Venezuela la bordul mai multor avioane militare.

Armata rusă a anunţat de la Moscova sosirea la Caracas a două bombardiere Tu-160, a unui avion de transport An-124 şi a unui avion de linie Il-62, fără a preciza nici motivele, nici durata acestei misiuni.

Ministrul venezulean a amintit că aceste avioane au fost deja prezente în Venezuela în 2013, dar că acum este vorba de "o altă experienţă". Cu toate acestea, el nu a precizat durata exerciţiilor prevăzute, pe care le-a calificat drept "schimburi de zboruri operaţionale (...) pentru a creşte nivelul de interoperabilitate a sistemelor de apărare aerospaţială" ale celor două ţări.

Vladimir Padrino Lopez a precizat că aceste manevre fac parte din cooperarea bilaterală. În timpul ultimilor ani, Rusia a vândut Venezuelei echipamente militare în valoare de mai multe milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel